Sve nijanse plave: Kako nositi najpopularniju boju 2020. godine?

- Advertisement -

Institut za boje Pantone već dva desetljeća bira boju koja će obilježiti godinu. Utjecaj njihove odluke toliko je jak da odabrana boja ubrzo postaje novi trend u uređenju interijera, ali i u modnim kolekcijama.

Krajem prošle godine objavili su kako je boja koja godine za 2020. – klasično plava.

„Predstavljamo vam klasičnu plavu, bezvremensku i izdržljivu nijansu plave elegantnu u svojoj jednostavnosti. Ona podsjeća na nebo tijekom sumraka te naglašava našu želju za pouzdanim i stabilnim temeljima na kojima ćemo nastaviti gradnju“, kazali su iz Pantonea.

Plava je poprilično popularna u svijetu mode, ali kako nositi neke od omiljenih nijansi plave i s kojim ih je bojama najbolje spajati?

https://www.instagram.com/p/CBHJZX3nDIW/

Mornarska plava

Ovo je u pravilu najtamnija nijansa plave. Toliko tamna da ju je pod određenim svjetlom lako zamijeniti za crnu boju. Svojevremeno je ova nijansa plave bila službena boja uniformi britanskih pomorskih časnika i tako je dobila svoj naziv. Jedna je od najpopularnijih neutralnih nijansi u svijetu mode što znači da se može nositi uz većinu boja.

Sako ili hlače u mornarsko plavoj nijansi smatraju se klasicima ženskog i muškog ormara baš zbog toga što se lako kombiniraju. Mornarsko plava je profesionalna i poslovna nijansa. Malo je nježnija od crne boje i odličan je odabir za one koji ne vole crnu, ali moraju ili žele nositi tamne nijanse.

https://www.instagram.com/p/CA915fTn4NH/

Tamnoplava

Mnogi će odmah poistovjetiti tamnoplavu i mornarsko plavu nijansu te pomisliti kako su identične, ali zapravo se radi o različitim nijansama. Mornarsko plava je znatno tamnija i naginje crnoj, ali zato standardne tamnoplave nijanse nećete zamijeniti za crnu boju i vizualno je odmah jasno da je u pitanju plava.

Baš kao i mornarska, vrlo je zahvalna za nošenje. Odlično se slaže s neutralnim kolegicama poput bijele i sive, a od jarkih boja najviše voli crvenu, žutu, zelenu i ružičastu.

https://www.instagram.com/p/CBH8zHrp8tC/

Kobalt plava

Poznata i kao kraljevsko plava ili električno plava boja, ova nijansa čest je gost na crvenim tepisima zahvaljujući tome što se ističe u gomili. Jarka je, upečatljiva i stvorena za sve one kojima ne smeta centar pažnje jer kobalt plava automatski privlači poglede prisutnih gdje god dođete. S obzirom na to da je sama po sebi jako efektna, najbolje se slaže s neutralnim bojama poput bijele, crne i sive.

https://www.instagram.com/p/CATR6Ckj5OE/

Tirkizno plava

Ovo je granična nijansa jer može pripadati i zelenoj i plavoj boji. Naziv je dobila po poludragom kamenu tirkizu. Plavičaste nijanse tirkizne u svijetu mode su na glasu kao nijanse koje pristaju baš svakoj boji tena i kose pa na svima izgledaju jednako dobro. Tirkizna plava je jedna od omiljenih ljetnih nijansi, a kako tijekom ljeta sva modna pravila padaju u vodu jer je to sezona ležernih kombinacija, slobodno je nosite kako god poželite.

https://www.instagram.com/p/CAhryxYlIhX/

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...