Svi ih žele! 7 haljina koje će se nositi ovog proljeća

- Advertisement -

Proljetne kolekcije istjerale su zimsku odjeću iz trgovina i webshopova. Obožavateljice haljina sigurno su jedva dočekale nove modele za proljetnu sezonu, a prema ponudi je jasno da su se već sad pojedini modeli nametnuli kao apsolutni favoriti.

Piše: Zvjezdana Moćević

Ilustracija: Zara

Trendovi se stvaraju na sedmicama mode zahvaljujući kolekcijama modnih kuća, a hoće li oni stvarno zaživjeti često ovisi o potražnji među slavnim trendsetericama koje svojim utjecajem mogu popularizirati pojedine komade. Mnoge od njih već su na svojim Instagram profilima pokazale haljine koje idu ukorak s prijedlozima slavnih brendova za proljetnu sezonu pa je lako zaključiti da će ih poželjeti i milioni njihovih vjernih pratiteljica.

1.TOČKASTE HALJINE

Ovaj ženstveni uzorak dominirao je u kolekcijama modnih kuća za proljeće/ljeto 2020. godine i zato bogata ponuda haljina s točkicama u trgovinama nije veliko iznenađenje. Nosit će se sve, od minijaturnih i gotovo neprimjetnih točkica do masivnog i pomalo “nametljivog” uzorka koji potpuno preuzima haljinu.

Točkaste haljine

https://www.instagram.com/p/B83msvqoHhY/

  1. HALJINE S CVJETNIM UZORKOM

Neovisno o tome što svijet mode diktira, haljine s cvjetnim uzorkom uvijek su proljetni hit jer ih žene jednostavno obožavaju. Najpopularniji su širi modeli midi kroja koji nude udobnost i lako se kombiniraju s ostalom odjećom. Preko njih jednostavno možete prebaciti omiljenu kožnu jaknu, vestu ili sako, a po pitanju obuće pravila više nema jer se haljine nose uz gležnjače, tenisice, balerinke, štikle i sve ostale modele cipela.

Haljine s cvjetnim uzorkom

https://www.instagram.com/p/B8cxjJBnWYy/

  1. “CUT OUT” HALJINE

Modeli s izrezanim detaljima nisu za svakoga, ali sigurno će pronaći put do potrošača. Ovakav tip haljina prije svega je stvoren za večernje prigode jer u dnevnim varijantama teško može funkcionirati. To nisu modeli u kojima ćete otići na posao, ali u njima možete zablistati na nekoj svečanosti.

Cut out haljine

https://www.instagram.com/p/B8tdz2ngSt0/

  1. HALJINE S “PUF” RUKAVIMA

Trend takozvanih “statement” rukava nije nov, ali ove sezone mogao bi doživjeti svoj vrhunac. Modne kuće još uvijek se nisu zasitile napuhanih rukava, a obožavaju ih i modne blogerice.

Haljine s puf rukavima

https://www.instagram.com/p/B8qpcyKhrua/

  1. MINIMALISTIČKE HALJINE

Kao potpunu suprotnost tradicionalnom proljetnom šarenilu, ova sezona donosi nam minimalističke haljine. Spomenuti minimalizam prije svega se očituje u boji, a potom i u kroju. Klasične neutralne zimske nijanse kao što su crna, siva i smeđa poželjne su ovog proljeća. Haljine u spomenutim nijansama jednostavnog i strogog kroja pravi su modni adut.

Minimalističke haljine

https://www.instagram.com/p/B7obd1hnet_/

  1. KOŠULJE-HALJINE

Ovo je jedan od najudobnijih modela haljina. Kao što mu naziv govori, radi se o haljini koja izgledom imitira košulju. To se očituje u kroju i kopčanju, a nezaobilazan dodatak ove haljine često je remen koji modelima ravnog kroja daje ženstveniju formu.

Košulje-haljine

https://www.instagram.com/p/B8Ti8E4gF__/

  1. “CROCHET” HALJINE

Ove sezone slobodno zavirite u ormare svojih mama i baka te u njima potražite stare kukičane haljine jer će one biti veliki hit u proljetnoj, ali i ljetnoj sezoni. U trgovinama vas čekaju modeli modernijih krojeva.

Crochet haljine

https://www.instagram.com/p/B7wG9svhdNz/

Pročitajte i ovo: 

5 modela ženskih hlača koje se uvijek isplati imati u ormaru

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...