Tajne uposlenika Victoria’s Secret trgovina

- Advertisement -

Victoria’s Secret je već decenijama jedna od najpopularnijih trgovina donjeg rublja, koja nudi veliki izbor veša, grudnjaka, aktivne odjeće i kupaćih kostima.

Čak i ako tamo lično nikad niste kupovali, vjerovatno ste nekad zavirili u njihov katalog ili ste gledali Victoria’s Secret modnu reviju, godišnji televizijski događaj koji je od ove zvanično godine prestao sa održavanjem.

Može se reći da je ideja Victoria’s Secret rođena zahvaljujući neugodnom iskustva kupovine. Jednom prilikom, osnivač Roy Raymond nije se osjećao ugodno dok je u robnoj kući pretraživao donji veš za svoju suprugu, pa je tako došao na ideju da stvori savršeno odredište donjeg rublja koje će biti prijatno i muškarcima i ženama. Prva Victoria’s Secret lokacija otvorena je u Palo Alto-u u Kaliforniji 1977. godine.

U preko 40 godina, Victoria’s Secret je promijenila modnu industriju, pokrenula karijere supermodela i učinila kupovinu veša nešto manje neprijatnom za  muškarce.

Iako prodaja u trgovinama u posljednjih nekoliko godina opada, Victoria’s Secret i danas važi za sinonim sexy donjeg veša, ali i ugodne kupovine, ponajviše zahvaljujući radnicima koji su pažljivo trenirani kako bi odgovorili na svaki zahtjev kupca.

Čak i oni koji su tamo zaposleni priznaju da zapravo ne znaju koja je to „Viktorijina tajna“. Ipak, u pregršt ispovjedi, bivših, ali i sadašnjih uposlenika Victoria’s Secret lanaca, krije se dosta zanimljivih ispovjesti i činjenica koje možda niste znali. U nastavku donosimo neke od najinteresantnijih.

  1. Kupci su pokušali vratiti neke prilično gadne stvari

Kada kupci vrate stvari u stanju koje nije novo, zaposlenici to evidentiraju kao oštećeno dobro i bacaju ga. Neki kupci su pokušali vratiti prilično gadne stvari, uključujući komade sa ostacima kreme za samotamljenje, mrljama od dezedoransa i tragovima tjelesnih tekućina.

  1. Parovi su pokušali imati sex u VS trgovinama

Prema mnogobrojnim ispovjestima uposlenika Victoria’s Secret trgovina, mnogi parovi su definitivno pokušali imati sex u svlačionicama. Zaposlenim se strogo nalaže da paze na muškarce koji pokušavaju da se pridruže svojim partnericama u svlačionici. Ako nekoga uhvate, nalažu da odmah izađu iz prodavnice, a nerijetko je potrebno zvati i osiguranje.

  1. Uposlenicima je dozvoljeno da predlože neke druge prodavnice

Victoria’s Secret prodaje samo veličine od 30A do 40D, a ako neko dođe u potrazi za većom veličinom od raspoložive, radnicima je dozvoljeno da ih pošalju negdje drugo.

  1. Muškarcima se pokazuju najskuplji komadi

Uposleni su trenirani tako da ženskim kupcima pokažu najbolje ponude i stvari na akciji,  s obzirom da žene više obraćaju pažnju na vrijednost nečega. No, kad muškarci uđu u trgovinu, radnici su naučeni da pokažu i predlože najskuplje predmete, jer se oni obično osjećaju nelagodno i žele izaći što brže, pa je veća vjerovatnoća da će ih i kupiti.

  1. Besplatni uzorci

Sve uposlenice dobijaju besplatan grudnjak svaki put kada izađe neki novi model, kako bi ga mogle lično isprobati i preporučiti kupcima u budućnosti.

  1. Ljudi koji rade u Victoria’s Secret trgovinama vide više nego što žele

Iako uposlenici žele da se njihovi kupci osjećaju ugodno, postoje i oni koji su ipak previše opušteni i bez srama, pa često šetaju goli ispred radnika, ili ih pitaju za njihovo mišljenje o izgledu privatnih dijelova tijela.

  1. Victoria’s Secret trgovine s razlogom mirišu na sprej za tijelo

Prskanje prodavnice najnovijim mirisom dio je posla svakog uposlenika Victoria’s Secret. Pored grudnjaka, uposlenici moraju svakodnevno da nose i najnovije Victoria’s Secret parfeme, ali i da ga konskatno pršću po prostoroji. Mnogi tvrde kako ih to zapravo odbija i da su dobili glavobolju zbog toga.

  1. U Victoria’s Secret bacaju stvari koje se ne mogu prodati

U Victoria’s Secret imaju izdašnu politiku kada je u pitanju povrat stvari – sve prodavaonice nude potpuni povrat novca na stvari koje su vraćeni u roku od 90 dana od kupovine, sve dok imate račun. Ipak, neki kupci iskorištavaju ovu politiku vraćanjem odjeće koja više nije prikladna za dalju prodaju, a često to budu stvari koje se čak više ni ne prodaju ili koje su istrošeni i iznosane. Također, neki kupci često unište odjeću, a da je prethodno ne kupe.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...