Trendovi za jesen o kojima će se pričati

- Advertisement -

Jesen i niske temperature vrebaju iza ugla. Da, hladno vrijeme, baš kao i svake godine, ima fantastičnu sposobnost prikradanja, upravo onda kada to najmanje očekujemo.

Kako bi ste što spremniji dočekali jesen i sve njene čari, prebacit ćemo se sada iz ljetnog režima i zaviriti u modne trendove za jesen/zimu 2019. godine.

Modne kuće i dizajneri su za sezonu pred nama predstavili čitav niz trendova koji će se naći na svim modnim radarima.

Čini se kako će glavne boje sezone biti žive i vesele,  poput sunčano žute, međutim, neočekivani detalji poput perja zasigurno će biti maštovit dodir vašem ličnom stilu.

Predimenzionirane torbe također najavljuju svoj povratak, pufnasti rukavi, kao i klasični bucket šeširići, ali u nešto drugačijem, luksuznijem izdanju.

Počnite dodavati ove komade na svoju listu želja i spremno dočekajte jesen.

https://www.instagram.com/p/BzkfHxrFq_Q/

Nesumnjivo najistaknutiji trend na nedavno održanim revijama za jesen/zimu 2019. je bilo perje. Perje je prikazano u različitim oblicima, od ekstravagantnih kreacija, do onih malo suptilnijih. Na reviji Marc Jacobsa predstavljene su balske haljine prekrivene luksuznim šljokicama, dok su Roksanda i Mary Katrantzou svojim pernatim kreacijama podarile dodir šarenila. Erdem je perje koristio za delikatne dekoracije, dok je Michael Kors najavio povratak starinskih pernatih boa. Perje na cipelama imali smo prilike vidjeti na kreacijama Giambattiste Vallija i Saint Laurenta.

https://www.instagram.com/p/B03kIoHA_Ns/

Bucket šeširiće iz 90-ih posljednjih nekoliko sezona smo mogli vidjeti u par navrata na modnim pistama. Međutim, za sezonu pred nama, ovaj komad dobija luksuzni makeover. Na revijama Tom Forda i Anne Sui, vidjeli smo bucket šeširiće nešto većih dimenzija, bogate mekane teksture i od krzna, što ih svakako čini prikladnim za jesen i zimu. U međuvremenu, Maria Grazia Chiuri predstavila je bucket šeširiće u koži i sa velom, a Valentino od čipke.

https://www.instagram.com/p/B1JrgpahEsD/

Pufnasti rukavi su napravili totalnu pometnju na revijama za nadolazeću sezonu. Kod Richarda Quinna, Giambattiste Valli i Alessandre Rich ovaj djevojački momenat je dodatno naglasio već dovoljno  ženstvene cvijetne dizajne, dok su Givenchy i Alexander McQueen iskoristili ove detalje kao kontrast za neke malo grublje kreacije.

https://www.instagram.com/p/B1XJH2ZhKf1/

Iako su torbice manjih dimenzija predstavljene u sklopu mnogih kolekcija, i one dosta glomaznije su također ugledale reflektore modnih pista.  Brendovi poput Sportmax, Lacoste, Off-White i Rejina Pyo su izbacili torbe u veličinama nalik onim za preko noći, najćešće nošene ispod ruke ili prebačene preko ramena. Ovo je ujedno i jedan od najkorisnijih trendova sezone, jer ćete napokon moći u torbu smjestiti sve što vam treba.

https://www.instagram.com/p/B0lrocqC-pz/

Ako vam je već muka pri pomisli na sivilo i tmurno vrijeme, a odjeća koju imate u ormaru možda oslikava sličnu realnost, možda bi ste mogli razmisliti o tome da svoju garderobu oživite sa malo žute. Žuta boja će ove jeseni biti posvuda, a to su potvrdile i održane revije – od ogromnih sunčano žutih haljina Marc Jacobsa, Off-Whitea i Roksande, do elegantnih dnevnih komada koje smo mogli vidjeti kod brendova Fendi i Balenciaga. Bez obzira želite li u svoj život unijeti samo dodir žute ili se odvažiti na žutu kombinaciju od glave do pete, ove jeseni vas čeka puno inspiracije kada je riječ o ovom trendu.

https://www.instagram.com/p/B1ON3MKCCJF/

Ako ste u potrazi za novim kaputom za narednu sezonu, onda bi ste možda trebali razmisliti o novom ogrtaču. Stil bez rukava viđen je na modnim pistama i vjerovatno će biti jedan od obaveznih komada za sezonu pred nama. JW Anderson, Miu Miu i Celine su predstavili klasične modele od vune, dok su Balmain i Etro predstavili modele sa zanimljivim printovima.

https://www.instagram.com/p/B0T3mJ3pMUZ/

Ako ste ljubitelj odvažnih detalja, onda nema potrebe da gledate dalje od jednog od „najglasnijih“ jesenskih trendova, a riječ je o cipelama u bojama koje podsjećaju na highlighter markere . Viđene na revijama Emilia Pucci, Victorie Beckham i Saint Laurentu, obuća jarkih boja će definitivno biti favorit uoči nove sezone. Iako su ih Pucci i Saint Laurent prikazali u sigurnoj večernjoj varijanti, Victoria Beckham je pokazala da ovakva obuća može biti savršen dodatak i poslovnom stajlingu.

https://www.instagram.com/p/B1JMxbVAVJ2/

Veliki prošlogodišnji trend i trend koji je izraženo usvojen  od strane street stylea i instagram fashion blogerica, bit će aktuelan i ove sezone.

Bež boja je od glave do pete prikazana na revijama Jil Sandera, Burberrya i Max Mare, dok su Valentino i Fendi prikazaoli trend u nešto drugačijem svjetlu, miješajući bež sa drugim bojama. Ovaj trend je vjerovatno i najlakše usvojiti i prilagoditi svakom stilu, a također će izdržati i test vremena.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...