U Sarajevu počinje Škola krojenja i šivenja

- Advertisement -

U organizaciji Asocijacije kreativaca, a pod vodstvom poznate bh. modne dizajnerice Aide Korman, u Sarajevu sa radom uskoro počinje Škola krojenja i šivenja, u kojoj će biti organizovan rad sa grupama od pet do deset polaznika, ali nudit će i mogućnost individulane obuke.

“Učit ćemo polaznike o krojenju po mjeri tj. konstrukciji modela po mjerama, a ne, na primjer vađenju šnita iz Burde i slično. Dakle, krojenje a potom oblikovanje i šivanje. Na prvom stepenu se uče osnove kao što su; uzimanje mjera, upoznavanje sa bodovima, rukovanje mašinom, konstrukcija ravne suknje. Za sada imamo veliki broj prijava, a mnoge žene koje su se prijavile izrazile su želju da izrađuju odjeću za sebe i svoje najbliže. Postoji i više bitan aspekt ove škole, a to je da se ljudi obuče da mogu i da žive od ovog posla”, ističe Korman.

PROČITAJTE JOŠ:  Masovna tučnjava ispred Mašinske škole u Sarajevu: Jedan učenik zadobio opekotine glave od baklje

Asocijacija kreativaca osnovana je prije dest godina sa idejom da se na jednom mjestu okupe ne samo umjetnici nego i zanatlije, dizajneri i svi oni koji se bave domaćom proizvodnjom.

“Već godinama dobivam upite o organizaciji Škole za modne kreatore a posebno Škole krojenja i šivenja. Školu za modne kreatore smo organizovali prije nekoliko godina i pokazala se uspješnom i kao priprema za upis na Akademiju likovnih umjetnosti”, prisjeća se Aida Korman i dodaje kako Školu krojenja i šivenja, koja će trajati nekoliko mjeseci, organizuju prvi put.

PROČITAJTE JOŠ:  Saobraćajna nesreća na Dolac Malti: Automobil se zabio u tramvajsko stajalište

Rok za prijave je do 30.9., a sa edukacijom se starta od 1.10.2020.

Svi zaniteresirani više informacija mogu potražiti na profilima društvenih mreža Aide Korman.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...