Zastarjela ili poželjna pravila? Situacije u kojima nošenje tajica nije poželjno

- Advertisement -

Rasprave o tajicama i dalje su omiljena razbibriga obožavateljima mode. Ovaj odjevni komad uvijek izaziva različita mišljenja, pogotovo kada se nosi umjesto hlača. Upravo je to ono što najčešće pokrene raspravu jer mnogi i dalje smatraju kako se tajice nikad ne bi trebale nositi kao zamjena za hlače.

Prije nekoliko godina svijet je obišao takozvani manifest anonimnih tvoraca pod nazivom „Tajice nisu hlače“ koji su jedni pokudili i nazvali besmislicom, a drugi pohvalili.

„Ajmo nešto pojasniti. Nošenje tajica umjesto hlača je grozota. Tajice nisu hlače. Ok, u kontekstu sportova, baleta i renesansnih sajmova, tajice funkcioniraju kao primjereno pokrivalo za noge, ali i dalje nisu hlače. Ne. To nisu aktivnosti koje će tajice transformirati u hlače, to su povijesno prihvatljivi činovi nenošenja hlača. Tajice nošene poput hlača ne ostavljaju ništa mašti na volju. Tajice su uvreda onima od nas koji ne žele znati najintimnije detalje tijela svojih susjeda. Umorili smo se od toleriranja pokušaja nametanja tajica kao osnovnog odjevnog komada i odlučili smo nešto napraviti po tom pitanju“, pisali su tada tvorci manifesta.

„Da su tajice hlače, znaš kako bi se zvale? Zvale bi se hlače“, kaže jedan popularan internetski meme napravljen kao dio ove pomalo simpatične borbe protiv tajice.

Pobornici tajica smatraju da su ovakva mišljenja zastarjela. „Ljudi koji kažu da su tajice neprimjerene zapeli su u prošlosti. Vremena su se promijenila i mi moramo prihvatiti te promjene. Žene sada se sada odijevaju za udobnost i trebaju odjeću koja će se prilagoditi njihovom stilu života, a ne obrnuto. Putujemo, imamo užurban društveni život, majke smo… Više nemamo vremena za neudobnost i ne želimo se opterećivati kompliciranom odjećom. Želimo da je naša odjeća udobna i lagana. Tajice su savršen primjer te promjene u mentalitetu“, rekla je za cijenjeni američki modni magazin Vogue Isabelle Alix, osnivačica jednog brenda koji se bavi proizvodnjom tajica.

Bez obzira na sve, većina modnih stručnjaka i dalje smatra da postoje situacije u kojima ih nikad ne bismo trebali nositi, a pogotovo ne samostalno.

Tajice nikad nisu zamjena za hlače u…

  1. Poslovnim prigodama. Ukoliko ne radite posao vezan za bilo kakve sportske ili rekreativne aktivnosti koje zahtijevaju sportsku odjeću, tajice nisu poželjne u poslovnim situacijama. Neke tvrtke imaju poseban „dress code“ za svoje urede i tajice su tamo strogo zabranjene, a neki njihovo nošenje dozvoljavaju sam ispod haljina ili suknji.
  2. Svečanim prigodama. Nećete ih odjenuti na vjenčanja ili takav tip slavlja koji je rezerviran za svečaniju odjeću.
  3. Ozbiljnim prigodama. Tajice nisu primjeren odjevni komad za sprovode, ispraćaje ili vjerska događanja i okupljanja. Izbjegavaju se i prilikom odlaska u kulturne institucije jer se na takva mjesta po pravilima bontona odlazi u formalnijoj odjeći.
- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...