Luda trka za djevojkom – Venecija iz perspektive freerunnera

- Advertisement -

Jedan od najboljih svjetskih freerunnera, Pavel Petkuns, u svom novom videu trči preko mostova i kanala Venecije u potrazi za svojom djevojkom, a njegova avantura završava veličanstvenim vatrometom.

Latvijac Pavel „Pasha“ Petkuns je za potrebe snimanja svog najnovijeg parkour videa otputovao u Veneciju.

Radnja videa je u skladu s reputacijom Venecije kao jednog od najromantičnijih gradova na svijetu: Petkuns s djevojkom posjećuje Grad ljubavi, no dok joj na feribotu pozira za fotografiju, previše se naginje preko ograde i slučajno pada u vodu.

Brod odlazi, a 25-godišnjak se po izlasku iz vode daje u jurnjavu po Veneciji kako bi ga sustigao. U suludom trku, on preskače mostiće, kanale i gondole, izvodeći akrobacije koje zaustavljaju dah, da bi djevojku pronašao baš u trenutku kad počinje veličanstveni vatromet za praznik Festa del Redentore.

Petkuns je trostruki pobjednik takmičenja Red Bull Art of Motion, a njegova vještina i atletske sposobnosti učinile su ga jednim od najboljih freerunnera na planeti. No, uske i natrpane uličice prepune turista su bile sasvim novi izazov za njega.

Latvijac je proučavao nijeme filmove iz 1920-ih godina, koji su mu poslužili kao inspiracija za fenomenalne akcijske scene u njegovim video uratcima, poput ovog iz Venecije ili „Pasha: Lost and Found in Medellín“.

Festa del Redentore je jedan od najznačajnijih dana za stanovnike Venecije, koji se obilježava treće nedjelje u julu. Veče uoči praznika, u subotu, tradicionalno se priređuje spektakularni vatromet koji traje oko sat vremena, a za koji pripreme traju od ranog jutra. Cijeli dan svi ukrašavaju svoje brodice i balkone, s kojih će naveče pratiti vatromet koji jarkim bojama obasja tornjeve, kupole i zvonike.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...

Koje su to zdravstvene koristi aronije?

Aronija nudi mnoštvo zdravstvenih koristi i smatra se jednim...