Pivo od: Banane, čilija, vanilije, lubenice, senfa, stop! Već nam je muka

- Advertisement -

Muškarci kao muškarci. Probat će svako pivo koje njihove “pohlepne” ruke mogu dograbiti. Bez obzira na okus i boju, sve dok na pakovanju ne piše 0 (nula). To nije pivo, već prevara.

Pivo sa okusom banane, čokolade, čilija (sa cijelom paprikom u boci)…Dobro, sa nekim okusima se malo pretjeruje. No, bez obzira. I u tom slučaju bismo ga pili. Ipak je to pivo. Doduše, neka od ovih vjerovatno samo jednom u životu.

Pivo s okusom banane (Alkohol:5.2%) – Ovo jedinstveno pivo kombinuje tradicionalnu kvalitetu i stil piva sa suptilnim okusom banane. Već je dobilo niz priznanja.

Pivo s okusom slanine: Da, i to postoji. I ne samo slanine već još bar desetak sličnih sastojaka koji čine ovu unikatnu tvorevinu.

Pivo s okusom čilija: Cijela čili paprika nalazi se u boci. Reklo bi se, neka vrsta samokažnjavanja. Vjerovatno biste ga probali samo jednom, a poslije pozvali “prijatelja” samo kako bi mu vidjeli izraz lica nakon što uzme prvi gutljaj.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

– Pivo s okusom čokolade: Tamno pšenično pivo koje ima okus čokolade prelivene višnjom, samo malo bolje! Sadrži 5,7 % alkohola. Možda biste mogli dodati još malo šlaga.

Onda, još malo čokolade: Jedno od piva u čijem ćete gutljaju, ako niste previše popili, osjetiti kreker, mliječnu čokoladu, sljez i dimljeno sladilo – bogatog okusa u kojem je svoj put našla sljezova krema sakrivena u mlječnu čokoladom. Kako god to izgledalo uz roštilj!

– Pivo s okusom lubenice: Da nam je samo vidjeti izraz vašeg lica dok ovo čitate. Ali, stvar je u osnovi prilično jasna. U potrazi za inovativnim pivom nema prevelikih prepreka. Čak ni put nije dug. Ovo američko pšenično pivo je napravljeno od prave lubenice, sa okusom koji je iznenađujuće osvježavajući. Pakuje se u konzervi i spremno je da vas osvježi u vrelim ljetnim danima. Pivo i lubenica??? Hmmm, kakve li su reakcije nakon toga?

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

– Pivo s okusom vanilije: Postoji. Jer, ako može s okusom lubenice, zašto bi vanilija bila sastojak kojeg će neki kreativac zaobići.

– Pivo s okusom pizze: Nastalo je u pivari kućne radinosti. Sve je zapravo počelo sa kombinacijom paradajza i luka, a cilj je bio napraviti pivo koje bi se moglo piti uz hranu širkog spektra, posebno pizze. I na kraju, desilo se iznenađenje nakon što je u cijeli taj nered neko dodao čokoladu i kikiriki puter. Da. Mogli biste zavoljeti ovo pivo.

Kako bismo izbjegli povraćanje i dugotrajnu mučninu u stomaku, reći ćemo vam samo da se u moru bizarnih piva kriju još i ona s okusom senfa i ostriga.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...