Red Bull Road Rage: Volite brzu vožnju biciklom? Pokažite šta znate

- Advertisement -

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=EyJulPLt49Q?rel=0]

Ljubitelji brze vožnje biciklom u BiH uskoro će imati priliku da pokažu šta mogu i znaju u Red Bull Road Rage utrci. Ova biciklistička utrka se vozi po sistemu four-cross: u svakoj rundi istovremeno startaju po četiri vozača, a dvojica najbržih prolaze u naredni krug. Vozi se spust (downhill) po asfaltnoj cesti širine oko 5 metara, a dužina staze je 3,5 kilometara. Osim postojećih krivina i zavoja, ne postavljaju se nikakve dodatne prepreke. U finalu također voze četiri takmičara, a najbrži postaje kralj Red Bull Road Ragea. Takmičari mogu sami odabrati vrstu bicikla koja im najviše odgovara za utrku.

PROČITAJTE JOŠ:  Recept: Kinder kolač

Pravila

Pravila utrke zahtijevaju ispravan bicikl i obavezno korištenje kacige, te preporučuju i dodatnu zaštitu za koljena i laktove. Donja starosna granica za učesnike je 16 godina, a mlađi od 18 godina mogu učestvovati uz roditeljsko odobrenje. Takmičari koji budu ometali vožnju drugih takmičara fizičkim kontaktom ili agresivnom vožnjom koja može ugroziti sigurnost drugih vozača biće diskvalifikovani.

Prijava

Za prijavu za Red Bull Road Radge potrebno je da pošaljete e mail sa svojim podacima: Ime, prezime, datum i godina rođenja, grad iz kojeg dolazite i kontakt telefon na: prijave@redbull.com.ba

PROČITAJTE JOŠ:  Savjeti poznatog nutricioniste o ishrani tokom ramazana: Ne preskačite sehur, iftar podijelite na dva dijela

Nagrade

Detalji utrke i skica staze će biti poznati uskoro. Sve informacije o Red Bull Road Raceu, kao i o načinu prijavljivanja, mogu se pronaći na www.redbull.ba te putem telefona 062 344 782.

Pored vrijednih nagrada koje obezbjeđuje partner utrke SONY, najbrže očekuju i novčane nagrade: za 1. mjesto 800 KM, za 2. mjesto 600 KM, za 3. mjesto 400 KM i za 4. mjesto 200 KM.

rbfb

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...

Koje su to zdravstvene koristi aronije?

Aronija nudi mnoštvo zdravstvenih koristi i smatra se jednim...