Video: Napušteni kamenolom pretvoren u teren za wakeboarding

- Advertisement -

Tri vrhunska svjetska wakeboardera provela su dvije sedmice u napuštenom kamenolomu u Austriji, pretvorivši ga u idealno igralište za ekstremni sport kojim se bave, koristeći stvari koje su našli na licu mjesta.

Čelične cijevi i rešetke, tone kamenja, bager i ogromne kamionske gume možda ne zvuče kao idealni sportski rekviziti. No, trojica wakeboardera su uspjela uklopiti predmete poput ovih u savršeno wakeboarding iskustvo u napuštenom kamenolomu u Austriji.

Austrijanac Dominik Hernler, Nijemac Felix Georgii i Amerikanac Parks Bonifay su vrhunski svjetski wakeboarderi i osvajači medalja na X Games igrama. Video pod nazivom „Falling Rocks“ prati njihovu najnoviju avanturu, koja ih je odvela u stari kamenolom u Koruškoj (Austrija).

Njihova ideja je bila da pretvore kamenolom u savršen teren za wakeboard, koristeći isključivo predmete koje su tamo zatekli: tonu i po tešku čeličnu rešetku za separaciju kamena, od koje su napravili skakaonicu, željezne cijevi raznih veličina i namjena, balvane, bager, kamionske gume, limene oplate i tone kamenja.

Nakon višednevnog napornog rada, teren je bio spreman i konačno su se mogli baciti na ono što najbolje rade: vožnju wakeboarda. Vučeni vitlom, vozili su svoje daske preko prepreka i skakaonica koje su izgradili „iz ničega“, izvodeći atraktivne trikove.

„Za mene je projekat Falling Rocks bio nešto zaista posebno, jer mi je kuća praktično ‘iza ugla’. Nismo se morali beskrajno voziti u automobilu, već smo se mogli fokusirati na jednu lokaciju. Naročito me je obradovalo što je mnogo mojih prijatelja bilo tamo da nam pomogne. Bilo je sjajno biti tamo sa Parksom i Felixom“, rekao je Hernler.

„Kad su mi prvi put pokazali kamenolom, bio sam oduševljen. Okomita litica sa bijelim, oštrim kamenitim rubovima, u kombinaciji sa kristalno čistom vodom, izgleda sjajno i nudi sve za jedan savršen wakeboard teren“, bio je zadovoljan Georgii.

Pored videa sa najboljim trikovima koje su njih trojica izveli, snimili su i video „iza kulisa“, koji prati proces pretvaranja starog kamenoloma u wakeboarderski raj.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...