Butch gostovao u Sarajevu

- Advertisement -

Publika u Sarajevu je s nestrpljenjem dočekala 23. juni i u stilu pozdravila ljeto na prvom ovogodišnjem Garden of Dreamsu na otvorenom. Ono po čemu će upravo ovo izdanje GoD-a ostati upamćeno jeste i plato ispod repetitora na Humu – lokaciji koja je ekskluzivno za ovu priliku ugostila više stotina posjetilaca.

Sarajevo je u subotu 23. juna još jednom bilo popršte okupljanja ljubitelja elektronske muzike, a nekoliko stotina posjetilaca iz cijele BiH je u dnevno-večernjem terminu sa magičnim pogledom na Sarajevo plesalo uz zvuke Butcha, DJ-a i producenta iz Njemačke čiji se ime trenutno nalazi na samom vrhu elektronske house/techno scene.

Pored gosta iz Njemačke, publika je imala priliku da čuje i sjajne setove Torresa iz Dubrovnika, G- Edda iz Sarajeva i već dobro poznatog sarajevskog After Affair dvojca.

Ono po čemu će upravo ovo izdanje Garden of Dreams-a ostati upamćeno jeste i lokacija održavanja na koju su mnogi prisutni po prvi put zavirili zahvaljujući vrijednoj ekipi koja se krije iza organizacije čitavog GoD serijala.

PROČITAJTE JOŠ:  Amerika na korak do potpunog gašenja TikToka, Biden već najavio da će potpisati ukidanje ove mreže

Repetitor Hum, jedan od zasigurno najprepoznatljivijih simbola grada Sarajeva je za ovu priliku otvorio svoje kapije i uz prekrasno uređen prostor dočekao odlično raspoloženu publiku koju ni nešto niže temperature za ovaj period godine nisu omele da na otvorenom plešu punih deset sati.

Plato ispod repetitora je zahvaljujući nizu šarenih dekoracija, te fantastičnoj audio-vizuelnoj produkciji pretvoren u pravu pravcatu „baštu snova“ pa tako još jednom  vizuelno opravdao svoj naziv.

Kako je riječ o ljetnom izdanju Garden of Dreamsa, druženje je zakazano tačno u podne, a prvih nekoliko sati za pultom se našla sjajna lokalna i regionalna podršla – G.Edd, Torres i After Affair, uz čije je setove publika jož jednom pokazala da je željna dobre muzike pod otvorenim nebom.

Najzad, tačno u 19h na stage je izasao Butch i svojim karakretističnim zvukom koji obiluje različitim žanrovima elektronske muzike napravio pravu euforiju među prisutnim. Druženje na Humu je trajalo do iza 22h, a zatim se neumorna, rasplesana ekipa preselila na oficijelni after party u klubu Silver & Smoke gdje se druženje nastavilo do zore.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo akademik Dževad Jahić

U saradnji sa Sarajevo Food Dictionary svi posjetitelji su po prvi put mogli uživati i u Sarajevo Food Dictionary Detox i Recharge korneru, sa raznovrsnim delicijama i hladnim pićem za okrepljenje, kao i u chill-out zoni na kojoj su oni umorni mogli uzeti predah od cjelodnevnog plesa. Također, za ovu priliku realizovan je i poseban live streaming koji je sa tri kamere i dronom omogućio praćenje za sve one koji su bili sprječeni da prisustvuju ovom vrhunskom događaju.

Sarajevska publika je još jednom pokazala da je odličan domaćin, dostojan velikih imena, a Garden of Dreams ekipa dokazala da se lijepe stvari događaju i kod nas. Naredno Garden of Dreams izdanje zakazano je za 11. august u bašti Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine kada će se publici predstaviti izraelski DJ i producent Chaim, kao i brojni gosti iz regije.

Fotografije: NPHoto

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...