Dreamonaut predstavlja ambijentalni album Seven

- Advertisement -

Digitalni label Podmornica s ponosom predstavlja prvi album bh producenta Dreamonaut, pod nazivom Seven.

Seven je album ambijentalne i melanhonične muzike, a koji je sačinjen od sedam pjesama uz dodatni «bonus track», te je začet kao skupina spontanih ideja koje su oformljene u cjelinu u maju 2018. godine.

Svaku od pjesama prati različita ilustracija, a same pjesme su imenovane brojevima koji predstavljaju date rokove za njihovo finaliziranje.

Ovim albumom, bh. elektronska scena je bogatija za jedno novo izdanje u kojem će svi ljubitelji ambijentalnog i eksperimentalnog zvuka moći će da uživaju.

Daniel Galić, pod pseudenimom Dreamonaut, započinje rad na albumu sa serijom video zapisa u kojima se pretežno fokusira na ambijentalni zvuk svojstven filmskim audio motivima, a u aprilu 2018. nalazi vrijeme i volju da redovno radi na melodijskim temama i oblikuje osnovne teksture i kompoziciju pjesama.

PROČITAJTE JOŠ:  Dean Kotiga prvi put u Tuzli: Kvizmajstor je gost Sajma kafe i čokolade

Uz rad na samoj muzici, Dreamonaut paralelno radi i na vizuelnom identitetu pjesama, koji na koncu poprima oblik ilustracija koje prikazuju ljudska bića u statičnom obliku ili pokretu, svedena na proste geometrijske forme. Muzika albuma SEVEN je melanholična sa naglaskom na atmosferu u odnosu na standardnu strukturu pjesme.

Ponekad repetativna, ali uz primjenu soničnih pozadina, kompozicija se nadograđuje različitim teksturama i instrumentima te tako kreira prostor za aktivno ili pasivno slušanje.

Daniel je u svijet muzike ušao 2009. godine, počevši eksperimentisati sa prvom gitarom. Pet godina poslije, Dreamonaut završava školu za muzičku produkciju u Zagrebu, a nedugo zatim pohađa časove klasične gitare kod prijatelja i profesora Jurice Kuliša.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu "Šalji piće"

Nakon toga počinje stvarati svojstven zvuk, kreirati drugačiji pristup muzici i audio produkciji te ozbiljnije proučavati muzičku teoriju i kompoziciju što će na kraju dovesti do njegovog prvog autorskog djela.

Podržati rad umjetnika i labela možete kupovinom muzike na svim online muzičkim platformama, a poslušati na Youtube i Soundcloud servisima.

Podmornica je podlabel Submarine Vibes-a osnovana u svrhu izdavanje domaćih autora nekomercijalne muzike. Pored SEVEN-a, Podmornica ovom prilikom najavljuje i dva nova albuma, te poziva sve regionalne muzičare da šalju svoja muzička ostvarenja i prate dalji rad label-a.

https://www.youtube.com/watch?v=x_BX9Fb1zOs&feature=youtu.be

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...