Garden of Dreams predstavlja: Henry Saiz u petak u Domu Mladih

- Advertisement -

Španski DJ i producent, te jedan od trenutno najtraženijih svjetskih live  act-ova  će se u petak, 21. septembra po prvi put predstaviti sarajevskoj publici  u amfiteatru Doma mladih.

Henry Saiz je DJ iz Madrida čije se ime trenutno nalazi u samom vrhu house-electro scene zahvaljujući svom jedinstvenom muzičkom izričaju koji je teško opisati, ali je jednostavan za uživanje. Njegov zvuk se ne može svrstati u određenu kategoriju jer vješto spaja elektroniku, dance, disco, rock, a upravo zahvaljujući svom melodičnom spektru žanrova, emocija i vokala stekao je veliki broj fanova, kako u svijetu, tako i kod nas.

Muzikom se počeo baviti još u tinejdžerskim danima svirajući u različitim bendovima preko kojih je imao priliku da eksperimentiše sa žanrovima poput black metala i pop-rocka. Ipak, zahvaljujući ljubavi prema sintisajzeru, svoje pravo „utočište“ je pronašao u elektronskoj muzici zahvaljujući kojoj započinje ozbiljnu muzičku karijeru.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Drago mi je što sam gost na pjesmi "Žurim", svi živimo rock'n'roll

Neka od njegovih prvih izdanja su izdata od strane visoko cijenjenih labela poput „Global Underground“ i „Paradigm Musik Imprints“, preko kojih ga je spazio i house gigant John Digweed sto ga je dovelo do jedne od najvećih house traka 2009 godine.

Istovremeno, njegov remix Guy J-ovog hita „Lemur“ stekao je veliku popularnost i status „trake godine“, te mu otvorio vrata jednog od najpopularnijih labela „Renaissance“ za koje je 2009. godine objavio EP „Artificial Paradises“ i “Madre Noche”, a potom i treći EP “The Rider” 2010. godine.

Henry Saiz – photo cairoscene.com

Svoju karijeru je podigao na još viši nivo kada je dobio priliku da izda vlastitu CD kompilaciju, istovremeno putujući širom planete po najpoznatijim festivalima, ali i razvijajući svoj live nastup sa bendom.

Henry Saiz je u proljeće ove godine predstavio i svoj prvi audio-vizuelni projekt nazvan “Human” u okviru kojeg je snimio deset pjesama na deset različitih lokacija širom svijeta. Koncept ovog albuma je materijalizovanje esencije svakog mjesta i pretvaranje tih mjesta u pjesmu. Neke od avantura na tom putovanju bile su snimanje zvuka sintisajzera unutar piramida u Egiptu, pravljenje pjesme u Tokiju uz pomoć virtuelnih pjevača, sviranje bubnjeva u vulkanskim pećinama na ostrvu Lanzarot, techno jam sesije sa pripadnicima Massai plemena itd.

PROČITAJTE JOŠ:  Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Uz fenomenalnog Henry Saiza, sarajevska publika će imati priliku da posluša nastupe gostiju iz Splita AM PM, ali i da se zagrije uz već dobro poznatu lokanu podršku After Affair i G Edd.

Ulaznice za ovaj Garden of Dreams su dostupne na kupikartu.ba po cijeni od 30 KM, a ulaznice će biti dostupne i na dan samog događaja po cijeni od 35 KM.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...