Muzika

Grimes objavila novi singl “We Appreciate Power”

0

Multimedijalna umjetnica, pjevačica i producentkinja Grimesotkrila je javnosti video za svoj novi singl “We Appreciate Power”.

Video koji su režirali sama Grimes i Mac Boucher možete pogledati na Grimes Youtube kanalu putem sljedećeg linka

Singl “We Appreciate Power” je u cjelosti napisala i producirala Grimes dok se kao gošća pojavljuje i mlada pjevačica HANA koja je i ranije sarađivala sa Grimes. Muzički gledano, pjesma predstavlja spoj mračnih i teških rock i industrial zvukova kombinovanih sa pop aranžmanom i vokalima.

Inspirisana sjevernokorejskim bendom Moranbong pjesma se tekstualno bavi rastućim napretkom na polju vještačke inteligencije.

Grimes je sebe stavila u perspektivu članice propagandne ženske grupe koja se kroz muziku, ples, seks i modu zalaže za širenje dobre volje prema, kako ona to doživljava, neizbježnoj prevlasti vještačke inteligencije.

LIFE:  Helem nejse: Fantastičan početak turneje Pola čovjek pola jedan

Nova pjesma naći će se i na novom albumu čije ime još uvek nije objavljeno a za koji se očekuje da će biti objavljen tokom 2019. godine za izdavačku kuću 4AD.

Prethodno Grimes studijsko izdanje “Art Angels” iz 2015. godine oduševilo je kako kritičare tako i publiku našašvši se na svim alternativnim top listama. Izdanje je proglašeno i za album godine od strane više renomiranih magazina.

Facebook komentari

Skokovi s litice na netaknutom jezeru

Prethodni članak

Sve više povjerenja u sistem zaštite – U narandžastom UN Women autobusu prijavljeno nasilje u porodici

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Muzika