H. E. R. – Na kraju ćete morati vidjeti moje lice…

- Advertisement -

Jedna od najvećih R&B zvijezda današnjice, umjetničkog imena H.E.R. u intervjuu za britanski Guardian izjavila je da u biti želi biti anonimna, odmaknuta od trač rubrika i drame koja uglavnom prati uspješne muzičke zvijezde.

Iza imena H. E. R., guste kovrčave kose i velikih sunčanih naočala koje ne skida gotovo nikad, u biti se krije Gabriella ‘Gabi’ Wilson, Amerikanka iz kalifornije rođena 26. 6. 1997. Njezin talent je otkriven u dobi od 10 godina, kada ju je na lokalnoj televiziji primjetio  menadžment produkcijske tvrtke slavne Alicie Keys. S 14 godina potpisala je profesionalni ugovor.

Unatoč velikoj popularnosti, ima 1,2 milijuna pratitelja na instagramu, H. E. R. i dalje čuva svoju privatnost i vrlo rijetko daje bilo kakve intervju novinarima.

  • Trebalo mi je vremena da poželim intervjue. Znate, osjećem se neugodno kada me ljudi pitaju ‘o kome je ta i ta pjesma, kome je posvećena itd’. Tada se osjećam kao da vam dopuštam da čitate moj dnevnik. I još onda o tome moramo razgovarati. Mislim,dopustila sam vam da ga pročitate, neka ostane na tome, kazala je Gabi.
PROČITAJTE JOŠ:  Mujo Hodžić, učesnik "Zvezda Granda" umro u 26. godini

Novinarima Guardiana je otkrila neke detalje iz privatnog života poput da je kao kućne ljubimce imala tri zmije koje su živjele s njom u stanu u Brooklynu, te da je bila presretna kada je svoju 12-godišnju sestru povela na turneju.

  • Nisam u tračevima. Nisam u tom svijetu. Nema drame, kazala je Gabi.

Unatoč skromnosti, ne može pobjeći od svjetala pozornice. Posebno ističe nastup u duetu s Rihannom na pjesmi ‘Focus’, kao i činjenicu da joj je dugogodišnja mentorica Alicia Keys, kao i da njezine pjesme obožava Janet Jackson.

  • Lijepo je imati toliko dobrih mentora. Mogu reći da sam imala puno velikih sestara u muzičkoj industriji koje su mi pomogle. Pritisak je velik, ali podrška tih žena je znak da radite upravo ono što trebate raditi i da ste na pravom putu, kazala je H. E. R.
PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Međutim, novinari su je suočili s činjenicom da je otišla na turneju s Chrisom Brownom, koji je 2009. pretukao svoje djevojku Rihannu…

  • On, kao i svi ljudi, ima svoju prošlost. Nije sve savršeno u životu. Ne opravdam njegove poteze, ali se divim njegovoj umjetnosti, kao i on mojoj. Ne fokusiram se na kontroverze, već na umjetnost.To je to, objasnila je svoj pristup.

Na kraju su je pitali ono što je milijuni njezinih fanova stalno pitaju. Hoće li ikad skinuti ogromne sunčane naočale i pokazati lice. Uz smijeh je odgovorila: ‘na kraju ćete morati vidjeti moje lice, ali nije isključeno da to bude u Power Point prezentaciji’.

Njezin muzički opus je fantastičan…

https://www.youtube.com/watch?v=5YbF_c-Dv4A

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Mostar Sevdah Reunion dobitnik velikog priznanja u svijetu World Musica

Mostar Sevdah Reunion je dobitnik najznačajnijeg world music priznanja...

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...