Koncertom 2Cellos otvoren Heineken Music Stage 2011

- Advertisement -

Serija koncerata Heineken Music Stage 2011 otvorena je sinoć, 22. jula / srpnja, spektakularnim koncertom 2Cellos, izvrsnih hrvatskih čelista Luke Šulića i Stjepana Hausera. Mladi čelisti su u Sarajevu održali svoj prvi cjelovečernji koncert te oduševili publiku u Domu mladih obradama poznatih pop i rock pjesama.

2Cellos u Sarajevu nastupaju u pauzi svjetske turneje sa Eltonom Johnom, a koncert su otvorili pjesmom zahvaljujući kojoj su stekli planetarnu slavu u samo nekoliko sedmica – obradom hita Michaela Jacksona Smooth Criminal. Uslijedila je pjesma Welcome to the Jungle od Guns ‘n’ Rosesa, a potom i pjesme od Stinga, Green Daya, Red Hot Chilli Peppersa, Nirvane… U Domu mladih nastupili su uz bubnjara Dušana Kranjca. Prije i nakon koncerta muziku je puštao DJ Urbano iz Slovenije.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu "Šalji piće"

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen je sa zamjenikom Igorom Kamočajijem jučer upriličio i prijem za mlade čeliste, te im čestitao na velikom uspjehu kojeg su postigli u tako kratkom periodu. Čelistima su uručeni i prigodni pokloni – zvekiri, koji oslikavaju tradiciju i multikulturalnost Sarajeva.

Nakon velikog otvaranja, Heineken Music Stage 2011 se nastavlja u subotu, 23. jula / srpnja, nastupom poznate sarajevske pop rock grupe Crvena jabuka. Uz njih će nastupiti i Alexandria, bend osnovan 2006. u Sydneyu, koji od 2010. djeluje u Banja Luci.

PROČITAJTE JOŠ:  Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Do 30. jula, na glavnoj pozornici Heineken Music Stagea 2011 nastupit će Bajaga & Instruktori, Timo Maas, Nina Badrić, Prljavo kazalište, Aleksandra Radović, Kultur Shock, Billy Andol, Rambo Amadeus i Karne.

Ove godine Heineken Music Stage donosi i program MTV Music Depot, seriju odličnih partyja u amfiteatru Doma mladih, čiji je generalni pokrovitelj MTV Adria – regionalni kanal MTV-a u zemljama bivše Jugoslavije. Tu su i zabave u La Terrasi, bašti na krovu Doma mladih, koja također nudi bogat program.

Koncerti počinju u ponoć, a ulaz u Dom mladih bit će otvoren od 22 sata.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...