Marčelo stiže u Sarajevo

- Advertisement -

Nakon kraće zimske pauze Red Bull RapLika Hip Hop night se vraća sa trećim izdanjem. Nakon što su prošle godine ugostili sve relevantne domaće hip hop izvođače, lista gostiju se širi na regiju.

Tako će 15. februara  sarajevski klub Underground ugostiti jednog od najboljeg balknskog hip hop umjetnika Marka Šelića Marčela.

Od Marčelove zadnje svirke u Sarajevu je prošlo jako puno vremena a veliko interesovanje za njegov nastup u glavnom gradu BiH pokazuje da ga je sarajevska publika itekako poželjela. Ovom prilikom sa srbijanskim reperom kao pratnja dolaze Dj Raid, Nensi i violinista Filip, a ekipa obećava bogat nastup.

Marčelo se u zadnje vrijeme više posvećuje pisanju knjiga ali u regiji je postao poznat po svojim kultnim albumima i saradnjama sa raznim muzičarima iz BiH.

Za sebe često zna reći da je pisac kojem se dogodila muzika, iako ga “demantuje” redoslijed objavljivanja djela.

Poslije muzičkih albuma De facto, Puzzle shock!, Treća strana medalje objavljuje svoj prvi roman Zajedno sami i zbirku tekstova O ljudima, psima i mišima, pa potom opet muzički album – Deca i Sunce.

Nastavcima serijala romana Malterego – knjiga prva: Rubikova stolica i knjiga druga: Higijena nesećanja skrenuo je pažnju na svoj književni opus širem regionu, zbog čega se mnogo očekuje od trećeg nastavka Malterega koji tek treba da bude objavljen.

PROČITAJTE JOŠ:  Grupa ZAR 15. aprila predstavlja pjesmu "Žurim" na kojoj su ugostili legendarnog Brunu Langera

Za publiku u Sarajevu je najavio šarenu set listu na kojoj će se naći aktelne kao i neke starije numere.

Ponavljamo još jednom, Sarajevo klub Underground 15. februar početak u 20.00 upad 5km uz uključenu konzumaciju. Publiku će za dj pultom zagrijati i ispratiti Kontra sa svojim dj setom, a na facebook eventu se možete prijaviti i za open mic koji će biti održan prije Marčelovog nastupa.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...

(VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...