Mlade DJ nade: 2. dio – Elick

- Advertisement -

Filip Stjepić, poznat i kao Elick je još jedno novo ime DJ scene, i mladi je član Fm Jam ekipe. Ima osamnaest godina, i trenutno je 4. razred Srednje Medicinske škole koju završava sa odličnim uspjehom. Njegov komični remix “Desna skija Suade ovih dana je postao viralan sa skoro pola miliona pregleda, međutim njegov rad se može ocjenjivati tek po mnogim ozbiljnijim poduhvatima, piše redbull.ba

Kako su izgledali tvoji prvi koraci u DJ zanimanju?

“Upoznat sa DJ-ingom kroz break dance karijeru, gdje započinje moja saradnja sa DJ-ima. Prvi put sam se našao za DJ pultom kada mi je DJ Soul prepustio dio njegove svirke. Osjetivši energiju publike bio sam siguran da želim postati DJ, a na jednom njegovom workshopu upoznao sam se sa osnovama DJinga. Ubrzo sam počeo snimati kratke combo-e i na taj način sam započeo svoju DJ karijeru. Među prvim svirkama su mi bili dnevni Fm Jam Tailgate i Block partyji u Slobodi, nakon čega sam postepeno prelazio u noćnu smjenu. Najveću podršku sam dobio od FmJam ekipe koja je uvijek bila spremna pomoći i savjetovati.”

PROČITAJTE JOŠ:  Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Šta voliš slušati, a šta svirati?

“Na početku su me privlačili Reggae, Dancehall i Jungle, zbog velikog uticaja Sassje i Baga Sounda. Vremenom sam istraživao različite žanrove i pronašao inspiraciju u UK zvuku. Garage, Dubstep i DnB su mi najdraži za pravljenje mixa, dok se na live svirci najviše baziram na RnB, Trap i Bass zvuk. Uz naš party serijal Flexx zaljubio sam se u Trap zvuk koji danas najviše slušam i puštam. Fan sam brzog mixa pjesama uz energične prelaze. Omiljeni način mixanja jeste “RedBull 3Style način” kada u mix uvedem toneplay, wordplay i više različitih žanrova.”

Tvoj remix clipa “Desna skija Suade” za kratko vrijeme postao je viralni hit. Očito je riječ o šali, ali kako je došlo do toga?

“Desna skija Suade – Elick Mashup je nastao sasvim slučajno u novogodišnjem duhu. Želio sam reakciju ljudi na originalni video prenijeti u klub. Prvi video mashupa je objavljen na Twitter gdje je stekao veliku pozornost, nakon čega smo napravili “official” verziju koja je objavljena na FmJam YouTube kanal. U samo par dana je dostigla 15. mjesto na trendingu i ima preko 400k pregleda.”

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Adi Šoše pripadnicama ljepšeg spola za Dan žena poklonio novu pjesmu

Skupa sa Shadow Kidom i Fororom radiš na serijalu Flexx. O čemu se radi, i šta ga izdvaja od drugih?

“Flexx je realizacija davno zamišljene ideje o party-ju na kojem će se slušati najnovija muzika sa svjetske scene. Preko Fm Jam-a smo dobili priliku da dovedemo mlađu publiku u klubove i radimo sve baš onako kako mi zamislimo. Sa svakim izdanjem, Flexx postaje sve ozbiljniji i atraktivniji serijal za koji imamo velike planove i ambicije. Sljedeći Flexx je prvog februara u Palmi. Ovaj put ćemo Palmu preurediti u našem fazonu, što će Flexx još više izdvojiti od ostalih partyja. Publika koja je prisustvovala dosadašnjim Flexxovima zna da atmosfera dosegne tačku ključanja, a za sve nove Flexxere imamo reći samo jedno: COME AND FLEXX!”

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...

(VIDEO) Komuna pjesmom “Samo ljubav je pobjeda” najavila istoimeni album

"Samo ljubav je pobjeda" poručuje rock grupa Komuna u...

Kad se jedna vrata zatvore druga se otvore: Ne osvrći se

Ponekad ti Milostivi zatvori neka vrata jer je vrijeme...