Mlade DJ nade: 3. dio – Forora

- Advertisement -

Forora je prva ženska članica Fm Jam DJ ekipe, a iza nadimka stoji Emina Vejzović iz Tuzle.

Već duže vrijeme plijeni pažnju svojim fotografskim umjećem, a odnedavno imamo priliku sve češće je čuti sa kvalitetnim DJ setovima. Forora je za redbull.ba govorila o svom radu na fotografiji, ljubavi prema muzici, i ulasku na DJ scenu.

Čime se sve baviš, i kakvi hobiji te privlače?

U periodu od 2011. do 2015. snimala sam YouTube klipove što je dobilo pažnju naših medija, najviše zbog toga jer sam bila među prvima koji su to kod nas radili na engleskom jeziku, a i zbog svojih godina. 2015. sam upoznala našu fotografkinju Maju Topčagić i zaljubila se u njen rad i fotografiju generalno te je to postao moj novi hobi kroz koji sam se zainteresovala za photo i video editing, retuširanje, dizajn i slično.

PROČITAJTE JOŠ:  Dean Kotiga prvi put u Tuzli: Kvizmajstor je gost Sajma kafe i čokolade

Pored svega toga studiram informatiku, ali s obzirom da sam odrasla u kući muzičara, prva ljubav je oduvijek bila muzika.

Odakle interes za DJ-ing, i kako se nosiš sa prvim nastupima?

Biti DJ i dijeliti sa ljudima ono što volim slušati je definitivno nešto gdje se vidim u budućnosti i to mi je trenutno glavni fokus.

foto Emina Vejzovic

Dugo mi je trebalo da startam sa ovim jer me je kočio manjak samopouzdanja, ali uspjela sam se izboriti sa sobom i naravno uz veliku pomoć i podršku Fm Jam ekipe, krenula sam lagano sa dnevnim svirkama na Block Sunday-u u cafe Sloboda, a Flexx mi je bio prva klupska svirka.

PROČITAJTE JOŠ:  Grupa ZAR 15. aprila predstavlja pjesmu "Žurim" na kojoj su ugostili legendarnog Brunu Langera

Šta čini tvoje setove, i kako ih vidiš u budućnosti?

Moje setove čine najaktuelniji trap i rnb, ali ovo su moji prvi koraci kao DJ-a i definitivno planiram da proširim setove sa drugim žanrovima i muzičkim erama, jer nalazim inspiraciju u dobrom starom rock n rollu, discu, hip hop i rnb klasicima, ali bih također voljela da više istražujem i kombinujem elektronski zvuk.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...