Pajperov smijeh objavio spot u saradnji sa mladom vizuelnom umjetnicom

- Advertisement -

Alternativni rok bend Pajperov smijeh iz Banjaluke predstavio je video-spot za numeru “Svjetla su daleka”, koja se našla na nedavno objavljenom maksi singlu “MoStar Trek”.

Iako bend postoji već 13 godina, riječ je o njihovom prvom spotu u karijeri, čiju režiju potpisuje mlada vizuelna umjetnica Tajana Dedić Starović. Po Tajaninim riječima, do saradnje je došlo nakon što su članovi benda Pajperov smijeh pogledali njen kratki film “Šljiva u novembru”.

“Veoma sam zadovoljna saradnjom i super je osećaj biti prva osoba kojoj su poverili ovako ozbiljan zadatak. Samu pesmu sam doživela kao neprestanu borbu čoveka sa teškim silama koje se ogledaju u njemu samom i okruženju u kom živimo. To je sva ona borba između svetla i mraka, kada nažalost mrak preovlada, jer je ta borba ponekad uzaludna”, navodi Tajana.

PROČITAJTE JOŠ:  Pedeseti rođendan Bijelog dugmeta u Domu mladih

Dodaje da joj je poseban izazov bio to što je prvi put napravila jedan ozbiljan rad sa muškim modelom, glumcem Senadom Milanovićem, koji tumači glavnu ulogu u spotu za “Svjetla su daleka”.

“Zapravo, uvek radim sa devojkama i bavim se problematikom devojaštva, pa mislim da sam sada pokušala da proučim jednu drugu stranu priče. Senada sam znala samo iz grada i sa scene, ali smo vrlo brzo kliknuli i razumeli se, pa je on uspeo da izgura sve moje čudne zahteve bez previše pitanja”, kaže Tajana o samom snimanju spota, koji je nastao u prostorijama Banjalučkog socijalnog centra (BASOC).

Inače, pored numere “Svjetla su daleko” na maksi singlu “MoStar Trek” nalazi se i pjesma “Zupčanik”, a obje su snimljene u studiju Muzičkog centra “Pavarotti” u Mostaru. Podsjećamo, Pajperov smijeh je snimanje dobio kao nagradu za osvojeno prvo mjesto na trećem izdanju mostarske gitarijade “Na putu za jug”.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo akademik Dževad Jahić

Takođe, Pajperov smijeh će 5. decembra održati samostalni koncert u K.S.E.T. pabu u Banjaluci i tom prilikom će predstaviti dvije nove pjesme, sviraće i stare materijale, ali i najnovije numere, koje će se naći na nadolazećem albumu benda.

Grupa Pajperov smijeh je nastala 2005. godine, a čine ga Mirko Ponjević (vokal), Ljubiša Ćetojević (bubanj), Karlo Tomić (bas), Srđan Ivanković  (gitara) i Dane Marjanović (gitara/prateći vokal). Do sada su objavili album “Od sjene do sunca” i EP “EPP”, koje možete preslušati ovdje.

Spot za “Svjetla su daleka” možete pogledati u nastavku.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...