Predstavlja Finsku – DJ Darude na takmičenju za pjesmu Evrovizije

- Advertisement -

EDM ikona kasnih 90-ih Darude će predstavljati Finsku na takmičenju za pjesmu Evrovizije 2019. godine koje će se održati od 14. do 18. maja u Tel Avivu. Njegova pjesma sa kojom će sudjelovati bit će odabrana tokom živog prijenosa 2. marta, a bit će predstavljene ukupno tri pjesme.

Ville Virtanen, poznatiji pod imenom Darude, jedan je od najuspješnijih finskih umjetnika moderne ere. Muzikom je počeo da se bavi 1995. godine, a svoj najznačajniji hit  „Sandstorm“ kojim je i stekao svjetsku slavu je objavio 1999. godine. Darude je multi-platinasti, nagrađivani producent i DJ koji iza sebe ima nastupe širom svijeta, a do sada je izdao četiri studijska albuma. Njegov posljednji album Moments objavljen je 2015. godine.

“Ovo je veliki izazov za mene na mnogo načina. Kada su me zamolili da predstavim Finsku, u početku sam se malo uplašio, ali nije bilo načina da kažem ne svojoj zemlji! Čast je biti dio ovog nevjerojatnog iskustva i imam samo pozitivna očekivanja! “ izjavio je on.

Darude će za ovu priliku producirati tri pjesme koje će se takmičiti u nacionalnoj selekciji UMK, a numera koja bude izabrana bit će izvedena uz pomoć vrhunskog vokala Sebastiana Rejmana, inače člana finskog benda The Giant Leap koji će Darudeovoj muzičkoj pozadini donijeti potpuno novu dimenziju.

Numere će biti objavljene 8., 15. i 22. februara, a jedna od tri pjesme koja će konačno predstavljati Finsku u maju bit će odabrana uz pomoć javnih glasova i međunarodnog žirija 2. marta putem živog televizijskog prenosa.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...