„Sarajevo Big Band i prijatelji“: Najveći hitovi sarajevske pop-rock škole u novom ruhu

- Advertisement -

Hitovi Crvene jabuke, Elvisa J. Kurtovića, Letu štuke, Plavog orkestra i Zabranjenog pušenja na novom CD-u Sarajevo Big Band-a, u vokalnim i instrumentalnim verzijama.

Dom mladih u Sarajevu ove subote bit će domaćin promocije novog, duplog albuma„Sarajevo Big Band i prijatelji“. Od 20 sati na bini će se okupiti više od 60 umjetnika, poznatih instrumentalista i vokalnih izvođača, koji će izvesti hitove Elvisa J. Kurtovića i grupa: Crvena jabuka, Letu štuke, Plavi orkestar i Zabranjeno pušenje, u novim instrumentalnim aranžmanima Nenada Tešića i Bojana Anđića.

Novi album, ujedno i prvi studijski album u novom sastavu Sarajevo Big Band-a, donosi dva CD-a sa 10 bezvremenskih hitova sarajevske pop-rock škole u instrumentalnim i instrumentalno-vokalnim izvedbama, gdje se kao vokalni solisti pojavljuju zvijezde: Saša Lošić, Tayfun Kesgin, Sejo Sexon, Dražen Žerić i Dino Šaran.Pod dirigentskom palicomJosipa Katavićana albumu gostujeKamerni mješoviti hora „Lola“ iz Sarajeva, aniz instrumentalnih solista svojim izvedbama daju potpuno novi i specifičan pečat našim omiljenim, dobro poznatim melodijama.

PROČITAJTE JOŠ:  Brojne poznate ličnosti na otvaranju lokala Šukija Planjanina, zapjevao i legendarni Josip Pejaković

„Imao sam čast učiti od najboljih, a jedan od njih je svakako pokojni Esad Arnautalić koji mi je u nasljeđe ostavio brigu za naše, domaće. Kroz njegov rad i autorskidoprinos zabavnojmuziciizniklesugeneracijevrhunskihautora i izvođača. Tako i mi u Sarajevo Big Bandupokušavamo da pratimogrupuautorakrozprojekat Sarajevo Big Band i prijatelji. Našorkestardoživljavamkaoservisautorima, i trebao bi imbitinaraspolaganju u budućnosti. Žeranam je nedavnorekaojednunotornuistinu “Akovašorkestarhoće da sviradomaćumuzikuimatematerijala da svirate 100 godina.“ ievo, mi smogaposlušali”, kaže Marin Gradac, jedan od osnivača Sarajevo Big Banda.„Album je sniman u studijima u BiH, Londonu, Hrvatskoj, Holandiji i Austriji. Pored vokalnih solista pomenutih grupa, učestvovalo je više od 60 izvođača iz BiH i Evrope. Ovo je jedan od najzahtjevnijih domaćih studijskih projekata u proteklih 30 godina, u umjetničkom i organizacionom smislu“, zaključio je.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pjevačica Sabina Dodik: Zeničanka koja svira klavir i violinu oduševila obradom hita Šemse Suljaković

Dirigent koji će na promociji pratiti Sarajevo Big Band je Ranko Rihtman, doajen sarajevske orkestarske scene i dirigent nekadašnjeg Plesnog orkestra RTSA.

Organizatori su omogućili besplatan ulaz svim zainteresovanim građanima, uz garantovanu vrhunsku zabavu, a nakon zvanične promocije kompletan materijal će biti dostupan za besplatan download putem web stranice Sarajevo Big Banda. Generalni pokrovitelj promocije je Grad Sarajevo, sponzor je Carlsberg BH, kreativni partner je agencija McCann Sarajevo.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...