Sedmični izbor/Sheila E, Soul Sister i Afrodeutsche

- Advertisement -

U ovosedmičnoj selekciji sa Red Bull Radija predstavljamo tri fantastične dame – Couch Wisdom sa Sheila E, zatim Lost & Found sa DJ Soul Sister i za kraj snimak nastupa od Afrodeutsche.

U Couch Wisdom emisiji gostovala je Sheila E, legendarna i svjetski poznata bubnjarka i perksuionistica koja je podijelila iskustva iz svoje bogate karijere.

Publika je najviše poznaje po radu sa Prince-om, kako u studiu tako i na turnejama, a pored Prince-a svirala je za Marvin Gaye, Beyonce, Herbie Hancock, Diana Ross i mnogim drugim legendarnim muzičarima. Poslušajte veoma zanimljivu životnu priču ove veličanstvene dame.

PROČITAJTE JOŠ:  Amerika na korak do potpunog gašenja TikToka, Biden već najavio da će potpisati ukidanje ove mreže

Zatim je tu Lost & Found emisija u kojoj će nam DJ Soul Sister predstaviti rijetka soul, funk i disco izdanja prošlog vijeka.

Soul Sister je kraljica spomenutih pravaca i u njenim setovima možete zaista čuti neka izdanja iz 70-tih ili 80-tih koja su potpuno zaboravljena ili ih niste nikada prije mogli čuti.

Pored toga Soul Sister nam donosi i neke klasike kao što su Eddie Bo, The Meters, Earl King, Chocolate Mili, Muchos Plus itd.

Za kraj tu je snimak nastupa djevojke pod imenom Afrodeutsche, snimljen u Minhenu, u novembru 2018. godine. Ova djevojka dolazi iz Manchestera, gdje je i rođena, a porijeklo roditelja su joj iz Gane, Rusije i Njemačke.

PROČITAJTE JOŠ:  Grupa ZAR 15. aprila predstavlja pjesmu "Žurim" na kojoj su ugostili legendarnog Brunu Langera

Sa takvim korijenima ova mlada dama je pronašla inspiraciju u elektronskoj muzici, preciznije u techno, house i rave zvucima. Sa svojim izdanjima je pobrala sjajne kritike publike i struke, a njeni setovi su nabijeni energijom sa unikatnim stilom miksanja. Poslušajte snimak njenog nastupa i uvjerite se sami.

Također, svakodnevni radijski program sa snimcima nastupa, gostujućim mixevima, intervjuima i emisijama vaših omiljenih artista možete slušati na www.redbullradio.com

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Mostar Sevdah Reunion dobitnik velikog priznanja u svijetu World Musica

Mostar Sevdah Reunion je dobitnik najznačajnijeg world music priznanja...

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...