Šejla Grgić, nova pjevačica Divanhane – Iskrena muzička i kreativna simbioza

- Advertisement -

Šejla Grgić, 24-godišnja studentica magistarskog studija na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu odnedavno je nova pjevačica benda Divanhana.

Domaćoj, ali i regionalnoj javnosti Šejla je poznata kao vrsna izvođačica pop muzike, a zbog svojih obrada svjetskih hitova dobila je naziv ‘bosanska Adele’.

Osim toga, nerijetko je bila angažirana na projektima koji su uključivali izvođenje tradicionalne pjesme sevdalinke.

I u tom žanru Šejla je pokazala izvrstan kvalitet. Kao nova pjevačica Divanhane Šejla će premijeru pred domaćom publikom imati u Mostaru 7. novembra u Kosači.

Šejla Grgić
Šejla Grgić

– Kroz ovo kratko vrijeme primijetila sam da je članovima benda Mostar neiscrpan izvor inspiracije i mjesto kojem se uvijek s velikom dozom radosti i euforije svaki put vraćaju. Imam ozbiljan zadatak da svu tu energiju i emociju prenesem na publiku i vjerujem da će svi koji budu prisutni uživati zajedno s nama i prepoznati istinsku ljubav. Ovo je definitivno koncert koji će mi zauvijek osatati urezan u duši i sjećanju, kazala je Šejla.

PROČITAJTE JOŠ:  Mujo Hodžić, učesnik "Zvezda Granda" umro u 26. godini

Divanhana je na svojoj službenoj facebook stranici između ostalog o Šejli napisala…

‘Sreli smo se nekada davno, na hodnicima Akademije, dok smo mi kao studenti sanjali o nekom novom sevdahu, kao Šejla danas. Sreli smo se opet, ljetos, i od tada smo se sretali svaki dan. Nekada u našem kreativnom kutku, nekada u studiju, nekada u pjesmi, a nekada u stihu. I tako smo odlučili nastaviti naše druženje’.

Šejla Grgić
Šejla Grgić

Šta je to što je Šejli privuklu Dinavhaninom muzičkom izričaju?

  • Oduvijek sam pratila rad Divanhane i sam njihov pristup sevdalinci i način obrade iste me je od početka fascinirao upravo zbog dosljednosti izvornoj melodici i lirici sevdalinke koju su kombinovali s raznim stilovima poput klasične muzike, pop-a i jazz-a. Pošto je sevdalinka jedan ozbiljan muzički žanr slobodnije forme, mi pjevači volimo da se hvatamo u koštac s vrlo zahtjevnim pjesmama te sam u ovom kolektivu spoznala slobodu u izražavanju svoje kreativnosti da biram pjesme spram vlastitih afiniteta te su članovi benda orjentisali svoj zvuk mom načinu izvođenja sevdalinke što je zaista jedan veliki gušt za pjevača, kazala nam je.
PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo akademik Dževad Jahić

Ona napominje da je još početkom septembra, prije početka proba s Divanhanom, uvidjela kompatibilnost između benda i nje…

  • Bila je to iskrena muzička i kreativna simbioza, što se kasnije kroz probe i ispostavilo. Izrodila se jedna pozitivna i entuzijastična atmosfera, kazala je Šejla, koja je uvjerena da su na pomolu neke nove ideje koje će uskoro predstaviti publici.
Šejla Grgić
Šejla Grgić

A kakva je Šejla privatno?

  • Inače volim da me ljudi sami vremenom upoznaju i dožive na svoj način, ali ono što sa sigurnošću mogu reći za sebe je da sam veoma jednostavna smirena i povučena osoba koja je istovremeno i energična. Volim da se šalim, volim smijeh i kvalitetan smisao za humor, odgovorila je.

Nakon premjere u Mostaru, Divanhana sa Šejlom odlazi na koncerte u Sloveniju, Dansku i Švedsku.

Šejla Grgić je nova članica Divanhane

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...