[slušamo se ] Sedmični izbor / Ron Trent, Hot Mix 5 & Chelly The MC

- Advertisement -

U ovosedmičnom izboru za vas smo odabrali intervju i muzičku selekciju od Mumdance, zatim je Chal Ravens za Vas odabrala najbilje klubske trake u 2018. i za kraj predstavljamo Lil Mofo iz Tokija, Japan.

Mumdance, pravog imena Jack Adams, je DJ i muzički producent koji dolazi iz Brightona, Velika Britanija.

Kao klinac je slušao Kemistry & Storm nastup u lokalnom parku i odmah je poželio da se bavi time, i da istražuje svijet elektronske muzike i produkcije. Sa bogatom muzičkom edukacijom vrlo brzo je napredovao i gradio svoj zvuk, da bi uslijedila izdanja za velike izdavačke kuće kao što su Rinse, Mad Decent i Tectonic a odmah potom i nastupi širom planete.

U ovoj emisiji Mumdance je podijelio sa slušaocima svoje početke, uticaje, kako je gradio svoj zvuk, koju opremu je koristio, kako izgleda scena u Brightonu i još mnoštvo interesantnih stvari iz njegove karijere.

PROČITAJTE JOŠ:  Grupa ZAR 15. aprila predstavlja pjesmu "Žurim" na kojoj su ugostili legendarnog Brunu Langera

“Top Flight” je emisija koju uređuje i vodi Chal Ravens, radijska voditeljica, novinarka, urednica i pisac za Fact, The Wire, Loud & Quite magazine. U njenoj emisiji slušate svježa dancehall, footwork, grime, bass i afrobeats izdanja. U ovom izdanju Chal Ravens je posvetila cijelu emisiju najboljim klubskim trakama iz 2018. godine. Pored toga i mini serija intervjua sa najzanimljivijim umjetnicima 2018, različitih muzičkih žanrova.

Za kraj smo ostavili emisiju “On The Floor” i snimak nastupa Lil Mofo, snimljen na Red Bull Music Festivalu u Tokiju u septembru mjesecu. Lil Mofo dolazi iz Tokija, i važi za jednu od vodećih dama na tokijskoj underground sceni. Karijeru DJ-a je izgradila postepeno nastupajući u najvećim japanskim klubovima, nametnuvši se na sceni kao ozbiljan kolekcionar i selektor ploča.

PROČITAJTE JOŠ:  Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U njenim setovima možete čuti od dub, reggae, bass traka pa sve do jungle, garage, i dnb-a. Za njene nastupe kažu da su uvijek nabijeni energijom i da svaki klub raspleše do ludila.

Poslušajte njen nastup iz Tokija i provjerite zašto je jedna od najtraženijih japanskih DJ-eva.

Također, svakodnevni radijski program sa snimcima nastupa, gostujućim mixevima, intervjuima i emisijama vaših omiljenih artista možete slušati na www.redbullradio.com

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...