Upoznajte bend Krilat i beo

- Advertisement -

Beogradski bend Krilat i beo objavio je svoj debi singl i prateći spot za pesmu ‘Budi vesela’ koja najavljuje njihov prvi album.

Bend sprema album od 12 pesama koje su pesme za naše ljude, pesme našeg grada, pesme o dobru. Krilat i beo će upravi ovaj singl promvisati uživo, 11. maja u klubu Kvaka 22 u Beogradu.

Zvuk ovog benda je baziran na akustičnoj melodičnoj svirci, žanrovski neopterećen, sa naglaskom na lirici. S’početka, zvuk benda se bazira na duhu ulične svirke.

PROČITAJTE JOŠ:  Amerika na korak do potpunog gašenja TikToka, Biden već najavio da će potpisati ukidanje ove mreže

Bend aktivno postoji od 2016-te, i do sada je nastupao na festivalima kao što su “Arsenal festivalu”, “Dev9t” festivalu, festivalu “Oslobođenje”, “Besa” festivalu na Visu i klubovima u Srbiji. Krilat i beo pesme nose poruku ljubavi prema čoveku i obraćaju se onom dobrom u čoveku, njegovoj duši. Duši koja se nalazi izvan ustajalih koncepata i površnosti svakodnevnice.

Pesme pozivaju čoveka na putovanje u kojem on pronalazi svoju iskru i suštinu koja prethodi ovom svetu i nadilazi ga. One dodiruju tu esenciju čovekovog bića kroz jednostavna načela istine, prijateljstva i ljubavi prema gradu i zemlji u kojoj živimo, kakvi god oni bili.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Drago mi je što sam gost na pjesmi "Žurim", svi živimo rock'n'roll

Krilat i beo čine: Ilija Zipevski – glas i akustična gitara Nemanja Stanić – kahon i klavijatura Bojana Tomasević – viola i prateći glas Dragan Milosavljević – perkusije i harmonika Boris Belić – bas gitara. 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...