Video: Gledaj uživo svjetsko finale u breakdanceu

- Advertisement -

Finale najprestižnijeg breakdance takmičenja je pred nama, a napetost na svjetskoj dance sceni nikad veća!

Ulaznice za svjetsko finale Red Bull BC One su rasprodane u roku od nekoliko dana, turnir se vraća u Švicarsku gdje je sve i počelo.

Svoje umijeće na podiju pokazat će 16 takmičara, i to 16 najboljih među hiljadama prijavljenih. Podsjećamo, 15 takmičara je pažljivo odabrano tokom godine kroz nacionalne turnire i kvalifikacije, dok je posljednje, šesnaesto mjesto osigurano za pobjednika The Last Chance Cypher turnira se održava u Zurichu samo dva dana prije početka finala.

Ovogodišnji finalisti

B-boy Luka iz Brazila sa svojim plesom velikog intenziteta i uvijek spremnim power pokretima, ili Cri6, moćni Marokanac poznat po odličnim tranzicijama i frezze-ovima. Nemoj da te smirenost Ukrajinca Uzee Rocka zavara, on je uvijek spreman na pobjedu s višestrukim spinovima i brzim footworkom. Među pridošlice na scenu svjetskog finala ubrajamo i Cheya, b-boya iz Španije i četverostrukog pobjednika nacionalnog Cypher turnira.

PROČITAJTE JOŠ:  Grupa ZAR 15. aprila predstavlja pjesmu "Žurim" na kojoj su ugostili legendarnog Brunu Langera

Favoriti

Hoće li pobjednik biti neko koga već odavno znamo? Iz Francuske stiže Lil Kev, Holandija ove godine za predstavnika ima Kid Colombia, dok će Japan i Južnu Koreju predstavljati Nori i Vero. Dvostruki državni prvak Ujedinjenog Kraljevstva, Sunni, ove godine će imati priliku odnijeti svjetsku titulu. Iz dobro poznate ekipe Flying steps dolazi nam Lil Zoo, njega su eksplozivan stil i moćni pokreti doveli do polufinala više puta.

Prethodne dvije godine svoje mjesto u finalu dobio je preko Last Chance Cyphera, ali ove ne mora brinuti jer je Brazilac Leony na vrijeme osigurao plasman u finale. Predstavnik SAD-a je Luigi koji donosi svoj svjež i prepoznatljiv stil na ovogodišnju scenu svjetskog finala.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Iz Red Bull All Stars ekipe stižu nam Issei (Japan) i Victor (SAD) koji su svaki već jednom odnijeli titulu kraljeva breakdancea. Hoće li nekom od njih dvojice ove godine poći za rukom da to i ponovi?

Ne treba zaboraviti ni švicarskog ‘usvojenog’ plesača – Dr Hill Skillza iz Meksika. On prethodne četiri godine živi u Zurichu tako da će u finalu predstavljati domaćine.

Moto ovogodišnjeg finala veliča činjenicu da možeš postati poznati internacionalni plesač odakle god dolazio. Ples te može odvesti bilo gdje, bez obzira na porijeklo, bogatstvo i religiju – jedino bitno je tvoja vještina. 

Red Bull BC One World Final možeš pratiti 29. septembra uživo na Red Bull TV s početkom u 21:30.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...