Video: Indija domaćin svjetskog breakdance finala

- Advertisement -

Svjetsko finale najprestižnijeg jedan-na-jedan takmičenja u breakdanceu, Red Bull BC One, bit će održano 9. novembra u Mumbaiju koje u svom 16. izdanju ponovo kreće u potragu za najboljim B-djevojkama i B-boyevima.

Prethodnih godina je Indija, zemlja kulturnog blaga, boja, začina i muzike, doživjela pravu hip-hop ekspanziju, pa je očekivano da će i jačanje breakdance scene u zemlji, očigledno talentiranih, rezultirati borbom za prestiž na globalnom nivou.

PROČITAJTE JOŠ:  Dean Kotiga prvi put u Tuzli: Kvizmajstor je gost Sajma kafe i čokolade

Tako će im ova godina omogućiti da pokažu svoje znanje i vještine na domaćem terenu i bore se za titulu najboljeg na takmičenju koje će biti održano u Mumbaiju.

Indija je poznata po ljubavi prema plesu. Tamo se gotovo svaka prilika koristi za ples, bilo kada i bilo gdje. Zato je i prirodno očekivati da će Mumbai biti jedno od uzbudljivijih mjesta za finale ovog prestižnog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:  Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Podsjećamo, na prošlogodišnjem finalu održanom u Cirihu, pobjede i laskave titule najboljih breakdancera na planeti odnijeli su Japanka Ami i Austrijanac Lil Zoo.

Za slučaj da ove godine niste u prilici putovati u Mumbai, najbolja akcija Svjetskog finala Red Bull BC One 2019 moći će se pratiti u prenosu uživo putem Red Bull kanala.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...

(VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...