Muzika

Video: Indija domaćin svjetskog breakdance finala

0

Svjetsko finale najprestižnijeg jedan-na-jedan takmičenja u breakdanceu, Red Bull BC One, bit će održano 9. novembra u Mumbaiju koje u svom 16. izdanju ponovo kreće u potragu za najboljim B-djevojkama i B-boyevima.

Prethodnih godina je Indija, zemlja kulturnog blaga, boja, začina i muzike, doživjela pravu hip-hop ekspanziju, pa je očekivano da će i jačanje breakdance scene u zemlji, očigledno talentiranih, rezultirati borbom za prestiž na globalnom nivou.

Tako će im ova godina omogućiti da pokažu svoje znanje i vještine na domaćem terenu i bore se za titulu najboljeg na takmičenju koje će biti održano u Mumbaiju.

LIFE:  Nizozemska odnijela pobjedu u Izraelu na natjecanju za pjesmu Eurovizije

Indija je poznata po ljubavi prema plesu. Tamo se gotovo svaka prilika koristi za ples, bilo kada i bilo gdje. Zato je i prirodno očekivati da će Mumbai biti jedno od uzbudljivijih mjesta za finale ovog prestižnog takmičenja.

Podsjećamo, na prošlogodišnjem finalu održanom u Cirihu, pobjede i laskave titule najboljih breakdancera na planeti odnijeli su Japanka Ami i Austrijanac Lil Zoo.

Za slučaj da ove godine niste u prilici putovati u Mumbai, najbolja akcija Svjetskog finala Red Bull BC One 2019 moći će se pratiti u prenosu uživo putem Red Bull kanala.

Facebook komentari

Pronađen vjenčani list Ahileja i Patrokla

Prethodni članak

Prosinečki objavio spisak igrača za Armeniju i Grčku

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Muzika