Video: NesKoH – Nek’ Svijet Čeka

- Advertisement -

NesKoH, bosanskohercegovački kantautor, u saradnji sa Hayat Productionom predstavlja svoj novi singl.

“Živimo u vremenu u kojem je sve postalo ubrzano. U ovoj internetskoj eri, koja nas tjera da postanemo ne samo korisnici nego i ovisnici o Facebook-u, Instagramu, mailovima, porukama i svim popratnim medijima, lako se možemo izgubiti i zanemariti bitne momente.

Samom sebi postavljam pitanje da li je moguće, da mi kao individue imamo moć, da barem jedan dio tog vremena kontrolišemo i izdvojimo za one i ono što volimo?

Zbog svojih razmišljanja i posmatranja drugih, nastao je tekst pjesme „Nek’ svijet čeka“. Sa svakom napisanom riječju u glavi sam imao tačnu viziju i za muziku i za spot koji će pratiti pjesmu i dati joj konačan smisao. Pjesma je dinamična, energična i siguran sam da će se mnogi slušaoci pronaći u pojedinim stihovima.

Što se tiče tehničke realizacije, za razliku od prethodnih pjesama, ovaj put sam, osim bubnjeva, sve odsvirao i otpjevao sam. Inače, pisanje pjesama je jedna beskonačna potraga za samim sobom. Recimo da je rad na ovoj pjesmi jedan bliski susret mene i iskrenosti. Ne pada nam lahko da budemo iskreni prema sebi, nekada nam je lakše glumiti ili zatvoriti oči i nastaviti bez razmišljanja sa svim rutinskim radnjama na koje smo navikli.

PROČITAJTE JOŠ:  Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Glavni akteri spota su djeca, Elza i Kaan, koji su svojom dječijom spontanošću i glumom učinili da mi, odrasli, u bitnom momentu zaboravimo na sve. Djeca znaju da se zaigraju, i da pri tome zaborave na sve što se oko njih dešava. Oni uspijevaju da se potpuno posvete onome u čemu baš uživaju, a to je najiskrenije prijateljstvo i ljubav. Još jedan dokaz da od djece možemo mnogo toga naučiti”, kaže NesKoH.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...