Alkaloid AD Skopje ostvario pozitivne finansijske rezultate

- Advertisement -

Alkaloid zabilježio povećanje konsolidovane prodaje za 4 posto i povećanje konsolidovanog neto profita za 8 posto u periodu januar – juni 2016.

Prema nerevidiranoj pojedinačnoj i konsolidovanoj bilansi uspjeha  Alkaloid AD Skopje ostvario je pozitivne finansijske rezultate za period januar – juni 2016. godine.

Ukupna konsolidovana prodaja za prvih šest mjeseci ove godine iznosi više od 68 miliona eura što predstavlja povećanje za čak 4 posto u odnosu na isti period prošle godine. Ukupni konsolidovani izvoz kompanije povećan je za 5 posto. Ostvarena dobit, prije odbijanja kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), iznosi 9,7 miliona eura i povećana je za 8 posto, dok je i konsolidovana neto dobit, koja iznosi 5.3 miliona eura, također povećana za 8 posto, prema nerevidiranoj konsolidovanoj bilansi uspjeha.

Također, prema nerevidiranoj pojedinačnoj bilansi uspjeha, prodaja za period januar – juni 2016. iznosila je 52.6 miliona eura, što predstavlja povećanje za 6 posto u poređenju sa istim periodom prošle godine. Prije odbijanja kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) dobit je porasla za 9 posto i iznosi čak 9.5 miliona eura dok je i neto profit povećan za 9 posto.

Ukupna ulaganja ove kompanije u dugoročna sredstva za isti period godine, januar – juni 2016. godine, iznose 5.6 miliona eura.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...