Business

American Airlines, Dubrovnik – Philadelphia: Redovna aviolinija između Hrvatske i SAD-a

0
Dubrovnik

Najveći svjetski avioprevoznik American Airlines danas je pustio u promet jedinu redovnu avioliniju između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, prenosi Anadolu Agency (AA).

Novi letovi na relaciji aerodrom Dubrovnik (DBV) i međunarodni aerodrom Philadelphia (PHL) bit će na rasporedu tri puta sedmično tipom aviona Boeing 767-300 od 8. juna do 29. septembra ove godine.

Tokom septembra bit će dodan četvrti let sedmično kako bi se zadovoljila potražnja korisnika za putovanjima između ove dvije zemlje.

“Naš novi let za Dubrovnik osigurava direktan pristup Sjedinjenim Američkim Državama, kao i stotinama dodatnih veza iz Philadelphije do gradova širom Sjeverne Amerike”, rekao je Richard Muise, direktor europskog ogranka American Airlinesa.

LIFE:  Zoran Mamić opet u Dinamu: Nikada se ne bih vratio da sam nešto skrivio

Smatra da s više od 200 mjesta dostupnih na svakom letu imaju ponudu za svaki budžet, kao i mrežu koja će dovesti korisnike na željena odredišta.

PHL najveće je američko čvorište na sjeveroistoku Sjedinjenih Država s preko 420 dnevnih letova u više od 120 odredišta širom SAD-a, Kanade, Meksika i Kariba. PHL je projektiran za jednostavna presjedanja i carinske postupke za međunarodne putnike.

Facebook komentari

NASA otvara svemirsku stanicu za turiste

Prethodni članak

Foto: Kao i u svim dijelovima Evrope: Zmajevi će i u Tampereu imati veliku podršku navijača

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Business