BusinessLife

BiH: Ponovo u funkciji gradski prevoz u Sarajevu, građani se pridržavaju mjera zaštite

0

Javni gradski prevoz, koji je zbog širenja koronavirusa obustavljen 20. marta ove godine, od jutros je ponovo u funkciji, javlja Anadolu Agency (AA).

BiH: Ponovo u funkciji gradski prevoz u Sarajevu, građani se pridržavaju mjera zaštite, Life.ba

Na osnovu naredbi Federalnog štaba civilne zaštite od 12. maja, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo omogućilo je ponovno korištenje javnog gradskog i prigradskog prevoza na svim registrovanim linijama u Kantonu.

Putnici u vozilima javnog prevoza moraju imati zaštitnu masku, a preporučuje se i korištenje rukavica. Vozači, kondukteri, revizori i druga službena lica prevoznika dužni su koristiti masku i rukavice.

Putnici mogu ulaziti samo na prednja vrata vozila javnog gradskog prevoza.

BiH: Ponovo u funkciji gradski prevoz u Sarajevu, građani se pridržavaju mjera zaštite, Life.ba

U tramvaju su dva uposlenika GRAS-a, jedan vozi, a drugi radi na dezinfekciji ruku svakog putnika koji uđe u ovaj prevoz. Također, dezinficiraju se i sjedišta nakon izlaska svakog putnika. Građanima koji ulaze u tramvaj daju se upute gdje da sjednu, dakle, na sjedišta koja na sebi imaju zelenu oznaku.

Bajro Žilić radi na dezinfekciji, ali je i vozač tramvaja, pa će se mijenjati sa kolegom u toku dana.

LIFE:  Nema novozaraženih koronavirusom na području Kantona Sarajevo

“Radim dezinfekciju na ulazu tramvaju i dajem upute putnicima gdje da sjednu. Od jutros imamo putnika i uglavnom se svi pridržavaju. Svi se pridržavaju uputa, nisam imao problema. Mijenjat ćemo se kolega i ja, jedan krug on vozi, drugi ja”, pojasnio je Žilić.

BiH: Ponovo u funkciji gradski prevoz u Sarajevu, građani se pridržavaju mjera zaštite, Life.ba

Vesna Bovan je jutros, nakon dva mjeseca, tramvajem krenula na posao. Do sada je, kako je kazala, pješačila jer je cijelo vrijeme epidemije radila.

“Ipak treba da budemo svjesni, da poštujemo pravila ponašanja, da bi nam svima bilo lakše. Što nešto produžavati ako nema potrebe. Tramvaj je neophodan i jako je bitno da proradi gradski prevoz zbog ljudi koji idu na posao”, pojasnila je Bovan.

Smatra da se građani moraju pridržavati svih mjera u cilju očuvanja zdravlja svih.

“Radila sam cijeli ovaj period. Do sada sam išla pješke, ali sada rade tramvaji”, kazala je Bovan.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *