Bosnalijek ostvario prihod od 75,5 miliona KM

- Advertisement -

Bosnalijek d.d. (Bosnalijek) je u prvih devet mjeseci 2011. godine, ostvario ukupan prihod od prodaje od 75,5 miliona KM. Na tržištu Bosne i Hercegovine ostvareni prihod od prodaje proizvoda iznosi 38,8 miliona KM, dok je u izvozu ostvaren prihod od prodaje od 36,7 miliona KM. Na nivou regije CIS i Rusija ostvaren je ukupan prihod od 26,2 miliona KM, uz značajan rast od 14,3 posto, dok je u regiji Jugoistočna Evropa ukupan prihod od prodaje od 9,8 miliona KM, uz rast od 7,1 posto.

PROČITAJTE JOŠ:  Katolici slave veliki blagdan: Uskršnja misa u katedrali Srca Isusova okupila vjernike uz pjesmu i molitvu

Na Bosnalijekovom najvećem izvoznom tržištu, Ruskoj Federaciji, prihod od prodaje iznosi 19,9 miliona KM, što predstavlja rast od 13,2 posto u odnosu na prethodnu godinu. Zapažene stope rasta ostvarene su i na tržištima Gruzije (196,0%), Azerbejdžan (99,6%), Moldavije (48,3), Srbije (27,3%), Hrvatske (16,2%) i Ukrajine (8,7%).

Neto dobit za period prvih devet mjeseci 2011. godine iznosi pet miliona KM. Uprava Bosnalijeka je zadovoljna dinamikom poslovnih ostvarenja, posebno zbog činjenice da je izvoz dosegao visoko učešće od 48,6 posto u ukupnom prihodu od prodaje. Kontinuirani rast prihoda od prodaje na izvoznim tržištima je očekivan i realizuje se u skladu sa strategijom razvoja međunarodnog poslovanja Bosnalijeka. Ukupna vrijednost imovine Bosnalijeka na dan 30.09.2011. godine, je iznosila 172 miliona KM. Vrijednost kapitala Bosnalijeka je uvećana za 4,3 posto u odnosu na početak godine i iznosi 123,1 miliona KM.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...