Brčko: Kompanije u sastavu Studen Grupe aktivno rade na obezbjeđenju kontinuirane proizvodnje

- Advertisement -

Kompanije u sastavu Studen Grupe u Agroindustrijskom kompleksu Brčko, fabrika za proizvodnju jestivog ulja Bimal, Studen-Agrana Rafinerija šećera i Mingos-Coffee proizvodnja kafe, aktivno rade na obezbjeđenju kontinuirane proizvodnje i stabilnog snabdijevanja svih svojih partnera, javlja Anadolu Agency (AA).

Iako je proglašavanje pandemije koronavirusa značajno otežalo tokove nabavke i dopreme sirovina i repromaterijala, proizvodnja u Brčkom stabilno funkcioniše, a snabdijevanje redovnih kupaca i partnera u Bosni i Hercegovini odvija se bez ikakvih zastoja.

”Sigurne isporuke sirovina i repromaterijala u trenutnoj situaciji ne zavise od proizvođača, ali je naša poslovna grupa preduzela sve mjere da ove dopreme, koje su preduslov za proizvodnju jestivog ulja, šećera i kafe, teku neometano, te da proizvodnje u fabrikama rade bez prekida. Postoji rizik od zatvaranja granica, te apelujemo na sve organe vlasti da obezbijede da se sirovine i repromaterijali iz okolnih zemalja i dalje isporučuju svojim partnerima, proizvođačima u BiH“ izjavila je Nataša Pucar, direktorica Korporativnih komunikacija Studen Grupe.

Brčanski Bimal je jedini domaći proizvođač jestivog ulja u Bosni i Hercegovini, dok je Studen-Agrana Rafinerija šećera jedina rafinerija šećera u zemlji.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...