Carlsberg BH postao oficijelni distributer Erdinger piva u BiH 

- Advertisement -

Za tržište Bosne i Hercegovine kompanija Carlsberg BH postala je oficijelni distributer originalnog njemačkog premium piva Erdinger Weissbier, najprodavanijeg pšeničnog piva u svijetu. Sa tradicijom dugom više od 130 godina, danas se ovo bavarsko pivo prodaje u više od 95 zemalja svijeta. Misija najveće njemačke porodične pivare, koja glasi „Uživaj u životu sa Erdingerom“, tako je uspješno ostvarena u Švicarskoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Irskoj, SAD-u, Nizozemskoj, Kanadi, Brazilu, Koreji, Singapuru, Kini i brojnim drugim zemljama, među kojima je i BiH.

Godišnje Erdinger plasira 1,81 milion hektolitara piva, što ga svrstava u kategoriju najvećeg proizvođača na svijetu. Zahvljujući modernom postrojenju za punjenje u jednom satu uspiju napuniti čak 110.000 boca.

Sastojci vrhunske kvalitete i iskustvo najboljh majstora varenja pšeničnog piva, razlog su izvrsne kvalitete Erdingera. Prirodni hmelj, kvasac top kvalitete za fermentaciju, više od 50% pšeničnog slada i visokokvalitetna voda iz vlastitih izvora pivovarne, dva bunara dubine 160 metara, gdje se za jedan litar Erdingera koristi 3,5 litra vode, glavne su odlike bavarske vještine varenja piva. Njena posebnost i prepoznatljivost krije se u vrhunskoj fermentaciji, gdje pivo specijalno sazre u bočici na tradicionalan način, baš kao i šampanjac.

Kvalitet i okus su na prvom mjestu zacrtanih vrijednosti Erdingera, a iz portfolija ljubitelji piva mogu pronaći pravi okus za sebe.

Erdinger Weissbier, svijetlo pivo, vre u skladu sa tradicionalnim receptom i Bavarskim zakonom o čistoći. Snaga ovog premium pšeničnog piva leži u harmoničnom balansu različitih aroma. Nježno začinjena pšenica i aroma kvasca miješa se sa blago gorkim hmeljom, a poželjni nivo ugljen-dioksida osigurava njegovu tipičnu živost.

Erdinger Dunkel, crno pivo idealno je u kombinaciji sa jelima od mesa i uz deserte, a Erdinger Alkoholfrei, uz osvježavajući voćni okus bogat je vitaminima i ima znatno manji broj kalorija. Kao broj 1 bezalkoholno pivo u svijetu, osvježavajući izotonik, omiljeni je izbor sportista.

Na tržištu BiH naći će se Erdinger svijetlo pivo u nepovratnoj staklenoj boci od 0,33l i 0,5l te u limenci od 0.5l. Erdinger tamno pivo bit će u prodaji u nepovratnoj staklenoj boci od 0,33l i 0,5l, a bezalkoholno u nepovratnoj staklenoj boci od 0,33l i u limenci od 0,5l. Erdinger svijetlo pivo u buradima od 30 litara bit će u distribuciji za ugostiteljske objekte.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...