Chapter 4 je Consultancy of the Year u CEE regiji

- Advertisement -

 Chapter4_Team

Ove godine, Chapter 4 je napravio korak naprijed kada je u pitanju najprestižnija europska nagrada u domenu PR-a. Ovaj put smo pobjednici u kategoriji  “Consultancy of the Year ” za Istočnu Europu, saopćeno je iz Chapter 4.

Organizator SABRE nagrade je međunarodno poznati PR magazin “Holmes Report”. SABRE nagrada,  koja se ove godine dodjeljuje po deseti put,  okupljanje je najboljih projekata iz odnosa s javnošću i profesionalne organizacije . Žiri je sastavljen od međunarodnih stručnjaka , a o ugledu nagrade, usprkos tradiciji govori i činjenica da je za ovu nagradu svake godine prijavljeno  više od 4.000 projekata širom kontinenta . Manifstacija dodjela nagrada održat će se 20. Maja/svibnja u Londonu.

“Pobjeda u kategoriji agencija  godine je veliko priznanje i uspjeh na međunarodnoj pozornici . On nam pokazuje da se Chapter  4 doživljava kao ozbiljan konkurent  od najvećih europskih i svjetskih agencija i mreža , ” rekao je Severin Heinisch , izvršni partner Chapter 4.

“Izuzetno smo zadovoljni što ćemo biti jedini predstavnik regije na dodjeli nagrada u Londonu. Posebno zbog toga je je to potvrda naše korporativne strategije i regionalne orijentacije, jer su za nju zaslužni svi naši uredi i partneri. Mi ćemo našu pobjedu slaviti 20. maja/svibnja u Londonu sa kolegama iz PR industrije, a već 21. ujutro smo na raspolaganju našim klijentima bez kojih ovo ne bismo ostvarili” – dodao je Boris Beker izvršni partner Chapter 4 grupe.

PROČITAJTE JOŠ:  Drama u Austriji: U lavini poginula najmanje jedna osoba

Adnan Burazerović, direktor  Chapter 4 u Bosni i Hercegovini  dodao je: “Već sam ulazak među pet finalista je za našu mladu mrežu bio veliki uspjeh. Ipak, uslijedilo je pozitivno iznenađenje, jer je struka prepoznala kvalitetan i predan rad. Ovo je uspjeh cijele mreže, ali i naših klijenata. Dobar glas daleko se čuje”.

Chapter 4 je osnovan   2010. i brzo promoviran kao jedan od vodećih igrača u Europi . Sjedište mreže je  u Beču, Austrija,  sa uredima u Makedoniji , Mađarskoj , Srbiji, Rumuniji, Bugarskoj i Bosni i Hercegovini.

Treba napomenuti da je Chapter 4 u Bosni i Hercegovini prisutan od osnivanja mreže, te da lokalni tim sačinjavaju stručnjaci iz oblasti PR-a i komunikologije. Oni kao i sve kolege iz mreže te HQ u Beču dijele zasluge za ovu strukovnu nagradu koja  će zasigurno podići ljestvicu kvalitete našeg budućeg rada na višu razinu, saopćeno je iz ove agencije.

PROČITAJTE JOŠ:  Vozač iz BiH pretukao pješaka jer je sporo prelazio cestu: Pokušao se opravdati svađom sa djevojkom

Glavni klijenti mreže su: HP, Ericsson, Schneider Electric, SAP, dr Oetker, Reed Exhibitions, WWF, Siemens, Swiss International Air Lines, Samsung, Gedeon Richter, McDonalds, Unilever, PepsiCo, L’ Oreal i Bosch .

Ostali finalisti u konkurenciji za najbolju agenciju u Istočnoj Europi su Ewing , Grayling , MSLGroup , 24/7

Najbolja konsultantska kuća regija Benelux: Edelman ;

Najbolja konsultantska kuća njemačkog govornog područja: FischerAppelt ;

Najbolja konsultantska kuća u Francuskoj : Agence Elan ;

Najreprezentativniji predstavnik Iberijskog poluotoka za ovu godinu je : Llorente i Cuenca , a Mediterana:  Barabino & Partners ;

Najbolja Nordijska PR mreža je: Hill + Knowlton Strategic ;

Najbolji ruska agencija : SPN komunikacije;

Najbolji turska agencija: Bersay ;

Najbolja komunikacijska i konsultantska kuća u Velikoj Britaniji je: GolinHarris

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...