Dželila Čurt imenovana direktoricom Nove BH

- Advertisement -

Na čelno mjesto direktora televizije, te direktora financija imenovana je uspješna menadžerica Dželila Čurt

Na mjesto direktorice televizije i finansija Nove BH, najmlađe komercijalne televizije u Bosni i Hercegovini, imenovana je Dželila Čurt, koja ima bogato iskustvo na rukovodećim pozicijama u finansijskim institucijama.

„Iskreno se veselim novom profesionalnom izazovu i činjenici što ulazim u medijski business kao CEO i CFO najmlađe komercijalne televizije u BiH koja nosi najveći potencijal na tržištu. Vjerujem da će moje dosadašnje radno iskustvo uveliko doprinijeti napretku televizije. Predano ću raditi na tome s timom da Novu BH pozicioniramo i zadržimo na liderskoj poziciji u zemlji, tako što ćemo naše gledatelje nepristrano i vjerodostojno svakodnevno informirati o ključnim događanjima u zemlji i svijetu te vrhunskom zabavom obogatiti njihove živote i svakodnevno im pružati razonodu i inspiraciju“, izjavila je Dželila Čurt povodom imenovanja na čelno mjesto Nove BH.

Dželila Čurt imenovana direktoricom Nove BH

Na mjesto direktorice Nove BH Dželila Čurt dolazi iz NLB Banke, gdje je kao direktorica sektora za finansije i controlling bila odgovorna za strateško pružanje poslovne podrške te koordinaciju procesa planiranja i kontrole u organizaciji. Bila je finansijska direktorica u Unicredit Leasingu gdje je, između ostalog, bila odgovorna za finansijsko i poslovno planiranje, finansijske projekcije i politike u organizaciji te upravljanje procesima planiranja i kontrole u organizaciji. U svom višegodišnjem iskustvu bilježi i rad na poziciji Audit Managera u Deloitteu BiH, gdje je bila odgovorna za eksternu reviziju finansijskih institucija u zemlji, javnih i uslužnih preduzeća, proizvodnih kompanija i nevladinih organizacija te reviziju projekata finansiranih od strane međunarodnih institucija.

Kroz višegodišnje profesionalno iskustvo posebno se ističe njezin rad na razvoju mladih kadrova kroz proces ocjenjivanja uspješnosti, te na usmjeravanju timova stručnjaka. Bila je predavač za certificirane računovođe i ovlaštene revizore u Federaciji BiH, te predavač timovima profesionalnih revizora iz Evrope.

Završila je Finansije i računovodstvo na Ekonomskom fakultetu na Univerzitetu u Sarajevu. Članica je Udruženja računovođa i revizora Federacije BiH od 2007. godine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...