Energon Facility Management preuzeo upravljanje i rukovođenje Grand Centrom Ilidža

- Advertisement -

Grand Centar Ilidža je prvi trgovački i poslovni centar u Bosni i Hercegovini, čiji su vlasnici upravljanje i rukovođenje Centrom prepustili profesionalnoj kompaniji, Energon facility management d.o.o.

„Ideja izgradnje Grand Centra Ilidža bila je da se na ovom području ponudi jedan ovakav objekat koji će građanima ponuditi sadržaje savremenog shopping centra. Grand Centar Ilidža je otvoren prije dvije godine, u kojem je uspio opstati i postati prepoznatljiv zakupcima, ali i kupcima. No, vlasnici objekta su se odlučili da posao upravljanja i rukovođenja Centrom u cjelini povjere profesionalnoj kompaniji, a svi smo svjedoci pozitivnih kretanja i novih sadržaja koje Grand Centar Ilidža nudi od kako je rukovođenje i upravljanje preuzeo Energon facility management d.o.o.“, rekao je Vahid Tanović, predstavnik vlasnika Grand Centra Ilidža.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Facility management je usko specijalizirana oblast koja integrira veliki broj usluga, od tehničkog održavanja objekta sa svim servisima i tehničkom opremom – od grijanja, hlađenja, elektroinstalacija, vodovoda, kanalizacije, do zakonskih ispitivanja tih sistema. U istu grupu ulazi i usluga čišćenja objekata,  zaštitarska služba, te sistemi kontrole pristupa objektu.

„Korisnici usluga ENERGON facility managementa dobijaju cjelovita rješenja u području tehničkog, infrastrukturnog, te komercijalnog upravljanja i održavanja nekretnina, odnosno, svih aspekata neophodnih za besprijekorno funkcioniranje poslovnih i komercijalnih objekata“, naglasio je Željko Kućiš, predsjednik Uprave Energon facility managementa Zagreb.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

U Bosni i Hercegovini ova kompanija posluje od 2009. godine i pored Grand Centra, obavlja poslove tehničkog i higijenskog održavanja za TC Merkur-Otoka.

„U pregovorima smo sa drugim trgovačkim i poslovnim centrima u BiH. Imamo jako pozitivne reakcije na usluge koje nudimo potencijalnim klijentima, tako da imamo razloga biti optimisti i vjerovati da će se broj korisnika usluga facility managementa u BiH povećavati, što će rezultirati i otvaranjem novih radnih mjesta“, istaknuo je Ernad Kovačević, direktor Energon facility managementa BiH.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...