Business

Euro-Asfalt u Hrvatskoj potpisao ugovor vrijedan 220 miliona kuna

0

U Mramornoj dvorani Guvernerove palače u Rijeci danas je svečano potpisan Ugovor za razvojne projekte u luci Rijeka.

Ugovor za izvođenje radova na projektu „Razvoj multimodalne platforme u Luci Rijeka i povezivanje s kontejnerskim terminalom Jadranska vrata“ dio je Sporazuma o uređenju međusobnih odnosa pri izvođenju radova u sklopu projekta „Rekonstrukcija željezničkog kolodvora Rijeka Brajdica“ – Izgradnja novog izvlačnjaka te Ugovora za tehničku pomoć u dizajnu i implementaciji Port Community System za projekt „Unapređenje infrastrukture u Luci Rijeka – informatički sustav lučke zajednice“.

Ugovor za izvođenje radova na spomenutom projektu s odabranim izvođačem radova (joint venture Kolektor Koling d.o.o., Idrija Slovenija i Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo) potpisali su partneri na projektu – Lučka uprava Rijeka i HŽ Infranstruktura d.o.o.

Sporazum o unapređenju međusobnih odnosa pri izvođenju radova u sklopu projekta „Rekontrukcija željezničkog kolodvora Rijeka Brajdica“ – izgradnja novog izvlačnjaka potpisali su HŽ Infrastruktura d.o.o. i Grad Rijeka

Ugovor za Tehničku pomoć u dizajnu i implementaciji Port Community Syistem za projekt „Unapređenje infrastrukture u Luci Rijeka – informatički sustav lučke zajednice“ potpisala je Lučka uprava Rijeka za zajednicom ponuditelja.

LIFE:  Austrijski svjetski samit o klimi: Djela, a ne očaj

Hamed Ramić, generalni direktor Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo zahvalio se na povjerenju implementatorima ovog velikog projekta.

U svoje osobno ime i u ime naših partnera, zahvaljujem se na povjerenju koje nam je ukazano. Kao što je poznato, naša kompanija je prisutna, ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u regiji. Trenutno smo angažirani na brojnim gradilištima u domovini, u Sloveniji, Crnoj Gori i Njemačkoj. Važno je istaknuti da ovo nije samo posao za slovenačke i bosanskohercegovačke radnike. Na velikim poslovima koje imamo, naša je praksa uvijek bila angažiranje lokalne radne snage i tako ćemo nastaviti funkcionirati, kako na ovom, tako i na svim ostalim tržištima, kazao je Ramić.

Ugovor koji je danas potpisan vrijedan je 220.751.649,00 hrvatskih kuna, uvećano za iznos PDV-a, a podrazumijeva rekonstrukciju kontejnerskog željezničkog terminala u Luci Rijeka te pretvaranje/rekonstrukciju postojećeg jednotračnog tunela u dvotračni.


Comments

Comments are closed.

You may also like