Business

Fordov program PC Power Managment omogućava uštedu više od milion dolara

0

Fordov program PC Power Managment omogućava uštedu više od milion dolara, Life.baOsim što intenzivno radi na razvoju hibridne tehnologije i vozila na električni pogon uporno pokušavajući naći način da što više smanji emisiju štetnih plinova, američki proizvođač automobila Ford detaljno se posvetio i „prijateljstvu s okolišem“.

Naime, u Fordu je u toku tzv. PC Power Managment, odnosno program uštede energije kojim se centrlizirano kontroliraju svi laptop i desktop računari. Prema informacijama koje dolaze iz Forda, kada računari nisu u upotrebi, najviše tokom noći i u danima vikenda, kompanija direktno štedi 1.2 miliona dolara godišnje.

– U prošlosti, više od 60 procenata naših uposlenika nije gasilo svoje računare po završetku radnog vremena što je uzrokovalo velike troškove i gubitke energije, izjavio je Keith Forte, Fordov IT supervizor

LIFE:  U BiH rast potrošačkih cijena u aprilu 2,4 posto, godišnja inflacija 13,2 posto

PC Power Managment će do svih Fordovih korisnika računara u SAD stići još ovog mjeseca, dok se isporuka i instalacija u zastupništvima širom svijeta može očekivati do kraja ove godine.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like