[foto] Brodogradilište u vlasništvu bh. grupacije predstavilo prvu jahtu s dva električna motora

- Advertisement -

Brodogradilište „Salona Yachts“, koje je u vlasništvu bosanskohercegovačke Prevent Grupe, premijerno je predstavilo novu jedrilicu, „Salona 46“, jedinstvenu luksuznu jedrilicu na domaćem i inozemnom tržištu.

-Salona 46, nova jedrilica sa električnom propulzijom jedinstvena je u Hrvatskoj, ali i na svjetskom tržištu, jer su u nju ugrađena čak dva električna motora i propelera što joj omogućava izvanredne plovne performanse i simultano punjenje baterija. Važno je napomenuti da je Salona brodogradilište izuzetno posvećeno razvoju, podršci i provedbi zelene tehnologije te promociji ekološki luksuznih plovila, kazao je izvršni direktor „Salona Yachts“, Marin Donadini na predstavljanju nove jahte u Splitu.

Kako nam je potvrdio, prva Salona 46 već je prodana kupcu u SAD-u, a plovila koja se prave u ovom brodogradilištu najčešće nalaze kupce upravo u SAD-u te zapadnoeuropskim državama. Važno je naglasiti da ni u vrijeme globalnih poremećaja, izazvanih pandemijom koronavirusa, „Salona Yachts“ ima optimizirano i dugoročno stabilno poslovanje.

-Salonin tim, u suradnji s dobavljačima, razvija i isporučuje kupcima najbolja zelena rješenja koja trenutno postoje na tržištu, što čini veliki iskorak na svjetskom tržištu luksuznih plovila. Nova Salona 46 kombinira najbolje elemente tehnologije, dizajna, kvalitete i udobnosti. Mogućnost prilagođavanja željama i idejama krajnjeg kupca, omogućavaju nam da svaka Salona zaista postane unikatna i jahta iz snova za svakog vlasnika i ljubitelja Salona brodova, ističe Donadini i dodaje kako je enterijer jahte u cilopsti izađen u proizvodnim pogonima Preventa u BiH.

Salona Grupa dio je Prevent Grupe i proizvodi višestruko nagrađivane performans cruiser I luksuzne jedrilice. Dobitnici su brojnih nagrada, kao što su Boat of the Year u Europi za Salonu 37 a Salona 44 je 2015. godine osvojila nagradu Boat of the Year i u SAD-u.

-Kontinuirane investicije, suradnja s velikim svjetskim brendovima i praćenje globalnih trendova bili su osnova da se poziciniramo među industrijske lidere CEE regije. Filozofiju održivog poslovanje primjenjujemo u svim segmentima našeg djelovanja, što je i logičan korak koji prati globalne trendove. Ponosni smo da je i naša članica Salona napravila iskorak i među prvima u svijetu napravila jedrilicu na električni pogon koja je u rekordnom roku pronašla svoje kupce, te je prepoznata od strane stručnjaka u ovoj oblasti, ističu iz Prevent Grupe te dodaju kako će u narednom periodu nastaviti ulagati u inovacije u svim industrijama u kojima djeluju.

Prevent Grupa posluje u 7 država u CEE regiji ima preko 10.000 zaposlenih a nalazi se među top 100 industrijskih kompanija.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...