Business

Francuska: Restorani, kina i pozorišta traže način da prežive policijski sat

0
Francuska: Restorani, kina i pozorišta traže način da prežive policijski sat, Life.ba

Francuski restorani, kina i pozorišta pokušavaju smisliti kako preživjeti novi policijski sat čiji je cilj zaustaviti širenje novog koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Francuska je u četvrtak registrovala više od 30.000 slučajeva virusa, što je najveći jednodnevni skok od početka pandemije. Incidencija je bila gotovo 200 slučajeva na 100.000 ljudi tokom protekle sedmice.

Ministrica kulture Roselyne Bachelot rekla je za “Le Parisien“ da pregovara o izuzetku od jednomjesečnog policijskog sata između 21 i šest sati ujutro širom pariske regije i osam drugih gradskih područja. Policijski sat stupa na snagu u petak u ponoć, a Francuska je rasporedila 12.000 dodatnih policajaca da nadgledaju njegovo provođenje.

LIFE:  Sportisti, među kojim je i Zidane, reagovali na zatvaranje dvorana u Francuskoj

“Francuski svijet kulture nije nepobjediv, potrebna mu je pomoć“, rekao je u petak komičar i filmski reditelj Joann Sfar, čiji novi film izlazi ovih dana.

Jedan lanac kinodvorana počeće se otvarati u osam sati ujutru u nadi da će nadoknaditi večernje gubitke. Budući da se pariski restorani uglavnom otvaraju u 19 ili 19.30 sati za večernje obroke bi se neki mogli potpuno zatvoriti jer više nema finansijskog smisla ostati otvoren za tako kratak period.

Facebook komentari

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like