BusinessLife

Google će po želji korisnika automatski brisati određene podatke

0

Američki tehnološki div Google će u vrlo kratkom periodu korisnicima ponuditi novu opciju automatskog brisanja podataka o historiji lokacije i aktivnostima na internetu, javlja Anadolu Agency (AA).

Tehnološki portal “The Verge” objavio je kako se Google priprema za lansiranje nove opcije koja korisnicima omogućava automatsko brisanje podataka o lokaciji i aktivnostima.

Kako je ranije navedeno iz Google-a, ova kompanija pridaje veliki značaj tome da korisnicima pruža više mogućnosti za upravljanje podacima.

Korisnici Google-a će u bilo kojem trenutku u “postavkama” moći izbrisati svoju povijest lokacija i podatke o internet aktivnostima. Osim toga, korisnicima će biti omogućeno da traže i automatsko brisanje svojih podataka u razdoblju koje odredi sistem, a to je prema sadašnjim informacijama, period od tri do 18 mjeseci.

LIFE:  Foto - Kako se ovdje proizvodi električna energija: U Šamcu se nalazi jedina biogasna elektrana u BiH

U slučaju da korisnici ne zahtijevaju brisanje podataka na određeni vremenski period oni će biti pohranjivani u periodu do 18 mjeseci, a svi podaci stariji od toga će automatski biti obrisani.

Očekuje se da bi nova Google-va opcija mogla biti dostupna već narednih sedmica na Android i IOS platformama.

Facebook komentari

Počinje Mostar Summer Fest

Previous article

Anđela Radišković potpisala za ŽOK Bimal-Jedinstvo

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Business