Grčka pokušava privući turiste popustima od 50% na letove

- Advertisement -

Grčka pokušava privući turiste s popustima i specijalnim porodičnim ponudama na letovima za putovanja u periodu od jula do oktobra 2020.

Najvažnija ekonomska grana u Grčkoj, turizam, zaživjela je u junu kada su se granice ponovno otvorile, trajektne usluge između otoka obnovile a prvi avioni s međunarodnim putnicima sletjeli u Atenu i Solun. Sada kada sve zračne luke u zemlji ponovo rade, najveći grčki avio prevoznik, Aegean Airlines, pokušava privući putnike ljetnim i jesenskim promocijama.

U okviru jedne takve promocije putnici mogu kupiti avionsku kartu do bilo kojeg mjesta u Grčkoj i dobiti drugu kartu uz popust od 50%. Promocija se odnosi i na karte za ekonomsku i biznis klasu te na međunarodne direktne letove za Grčku i iz nje, kao i na letove s presjedanjem. Ponuda vrijedi za karte kupljene za bilo koji datum od jula do oktobra.

Aegean Airlines također nudi super ponude za porodice. Tako odrasla osoba koja kupi kartu u punoj cijeni, za dijete u dobi od 0 do 2 godine kartu će dobiti s popustom od 90%, dok djeca u dobi od 2 do 12 godina mogu putovati s 50% popusta. Promo ponuda uključuje i jedan besplatan dodatni prtljag za porodicu. Sve ove pogodnosti ostvaruju se na letovima za Grčku s avio kompanijom Aegean Air kao i njegovom podružnicom Olympic Air.

Ali, na grčkim plažama i u barovima turisti borave pod pojačanim sigurnosnim mjerama. Smjernice za socijalno distanciranje primjenjuju se gotovo svugdje, a dronovi patroliraju nebom iznad plaža kako bi se uočili oni koji krše pravila. Muzeji, kulturne ustanove i mjesta poput Akropolja ponovo su otvorena, a restorani također primaju goste za koje su, na otvorenim terasama, osigurana mjesta za stolovima postavljenim na udaljenosti od dva metra.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...