Hercegovački vinari oduševili hiljade posjetilaca na sajmu u Sarajevu

- Advertisement -

Na drugom Međunarodnom sajmu hrane, pića i ugostiteljske opreme In HoReCa u Sarajevu hiljade posjetilaca uživale su u inovacijima u gastronomskoj ponudi.

Ovogodišnji program bio je izuzetno bogat, jer je gotovo 100 izlagača upriličilo degustacije hrane i pića, a bile su organizirane radionice na kojima se pripremala hrana i novi specijaliteti.

Program je upotpunio InHoreca AfterWork Free Zone Party, tokom kojeg su posjetioci uživali u vinima vinarija iz Hercegovine, okupljenih oko platforme “Blaž Enology”.

PROČITAJTE JOŠ:  U Mostaru nestao Marko Tubek: Vozilo mu pronađeno kod benzinske pumpe

Posjetioci su imali samo riječi hvale za vina vinarija „Matić“,  „Tolj“, „Buntić“, „Marjanović“, „Vukoje“, “Nuić“, „Vilinka“, „Petrus“, „Mate Vasilj Dida“,  „Hercegovina Vino- Vinarija Čitluk“ i „Carska Vina- Grga Vasilj“.

– Ovo je još jedno priznanje za hercegovačke vinare i vinogradare okupljene u strukovnu platformu “Blaž Enology”, koje njeguje i čuva tradiciju autohtonih i čuvenih hercegovačkih sorti, žilavke i blatine, uz poseban enološki  pristup. “Blaž Enology” je projekat koji iz godine u godinu raste i već sada imamo pozive iz cijelog regiona da budemo dio brojnih manifestacija širom Balkana. Pored BiH, našu platformu ćemo naredne godine predstaviti i u Hrvatskoj. Kada su u pitanju promocije u BiH, u septembru smo u Međugorju, u oktobru ponovo u Sarajevu, a u decembru u Mostaru. Naravno, sve ovo nam je lakše ostvariti zahvaljujući pokroviteljstvu Vlade i turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona i našem partneru BMW Tomić – kažu iz “Blaž Enologyja”.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...