HP Cloud Roadshow u BiH

- Advertisement -

HP Roadshow održava se ovog tjedna u BiH, i to u dva grada, Sarajevu i Banjoj Luci. Namjenjen je svim lokalnim kupcima, kao i poslovnim partnerima, sa obaveznom registracijom za ovaj događaj. Seminar je posvećen predstavnicima i donositeljima odluka iz različitih poslovnih područja, što podrazumijeva IT kompanije, banke, telekomunikacije, kao i ostale lokalne institucije i medije.

Tema događaja je Cloud computing, i njegov rapidni razvoj u IT svijetu. Svijet prolazi kroz ogromne promjene.To zahtjeva od kompanija promjene u načinu razmišljanja kako služiti kupcima i građanima,koji stalno očekuju novitete i neposrednu zahvalnost. Današnji svijet je postao mobilan, povezan i interaktivan, tako da IT poduzeća moraju zajednički stvoriti vrijednosti za kupce i građane. U posljednjih nekoliko godina, cloud computing je postao vrlo važna tema u IT-u. Amazon, Salesforce.com, Yahoo i Microsoft ®,između ostalih tvrtki, agresivno se natječu za vodeće mjesto u pružanju cloud infrastrukture ili usluge. Seminar je ciljano namijenjen kao pomoć višim IT rukovoditeljima u donošenju odluka oko cloud computinga u poduzećima.

Učesnici će naučiti kako:
– Odabrati pravi Cloud za svoje poslovanje – privatni, javni ili hibridni
– Automatizirati, uskladiti i ubrzati implementaciju novih aplikacija i infrastrukture
– Pojednostaviti upravljanje svojim Cloud-om u postojećem IT okruženju.
– Osigurati high-performance temelj s dokazanim rješenjima HP-a i Intel® Cloud Builders.
– Izgraditi otvoreno okruženje koje se razvija sa razvojem poslovanja.

Svi ovi atributi su danas dostupni s HP Cloud Sistemom. Ovo cloud rješenje dostavlja sve zahtjeve cloud-a, ali je potpuno otvoren. Podržava heterogene sposobnosti privatnih, javnih i hibridnih modela, a predstavlja sve-u-jednom. HP CloudSystem pruža samouslugu, sigurnost, mjerenje, i povratnu vrijednost. Štoviše, vrlo je fleksibilan, pruža mogućnosti dodavanja skalabilnosti, kritičku dostupnost, optimizaciju za poslovne aplikacije i integraciju sa postojećom IT infrastrukturom. HP CloudSystem je prva svjetska cloud ponuda koje tvrtkama omogućuje izgradnju i pružanje cloud usluge za svoje korisnike putem jedinstvenog kataloga usluga. Cilj ovog događaja je upoznavanje sa najnovijim proizvodom, trendovima i rješenjima, kako bi se udovoljilo zahtjevima kupaca,partnera i tržišta.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...