Business

Huawei izvjestio o rastu prodaje od 39 posto

0
Tehnološki div Huawei u svom kampusu u kineskom gradu Shenzhenu jedan pametni telefon proizvodi za svega 28,5 sekundi.

Kineski tehnološki div Huawei saopćio je u ponedjeljak da je zabilježio rast prodaje u zadnjem kvartalu u odnosu na isti period prethodne godine, uprkos američkim pritiscima na savezničke zemlje da blokiraju tehnologiju kineskog giganta mobilne telefonije koja navodno predstavlja sigurnosni rizik.

Huawei, najveći svjetski proizvođač mrežne opreme za telefonske i interenet kompanije, u ponedjeljak je izvjestio o prihodu od 179,7 milijardi juana (26,8 milijardi dolara) u prva tri mjeseca ove godine, što je rast od 39 posto u odosu na isti kvartal prethodne godine.

LIFE:  Kina otvorila aerodrom s najvećim terminalom na svijetu

Pritisak Washingtona na američke saveznike da izbjegavaju Huawei, prvi kineski globalni tehnološki brend, zaprijetio je blokiranjem njegovog pristupa evropskom i ostalim tržištima dok se  pripremaju da ulažu milijarde dolara u tehnologiju naredne generacije.

Kompanija negira američke optužbe da je instrument kineskog špijuniranja zapadnih kompanija.

Huawei, koji je u 1987. osnovao bivši kineski vojni inžinjer, privatna je firma, ali javno izvještava o svojim finansijskim rezultatima, u pokušaju da ublaži sigurnosne brige Zapada, prenosi Associated Press.

Fena

Facebook komentari

Legende skejtale na stijenama iz jurskog doba

Previous article

Direktan prenos utakmice Barcelona – Liverpool uživo na tv Nova BH

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Business