Koje su kompanije dobile najvrijednije tendere u BiH

- Advertisement -

Kompanija Integral inženjering a.d. Laktaši imala je u 2021. najvrijedniji ugovor, odnosno dobijeni tender u BiH, pokazala je analiza javnih nabavki na portalu Akta.ba.

Riječ je o tenderu za izvođenje radova na izgradnji dionice autoceste duge šest km, između dionica Most Rudanka (uključujući most) i južnog kraja tunela Putnikovo Brdo 2-Koridor Vc, obilaznica Doboj.

Naručilac radova je JP Autoputevi RS d.o.o. Banja Luka, a vrijednost ugovora iznosi 183.229.231,90  KM.

Za razliku od prethodnih godina, u 2021. nije bilo značajnijih ugovora za izgradnju dionica na Koridoru Vc koji prolazi kroz Federaciju.

Na drugom mjestu je konzorcij kompanija Stadler Polska iz Poljske i Stadler Rail Valencia iz Španije koje će za Ministarstvo saobraćaja KS isporučiti 15 novih niskopodnih tramvaja Sarajevu. Vrijednost ugovora iznosi 67.954.869,86 KM.

PROČITAJTE JOŠ:  Muškarac koji je u Zagrebu ubio suprugu izvršio samoubistvo: Popio otrov

Treće mjesto je pripalo RMU Banovići d.d. Banovići koji je za isporuku uglja za potrebe TE Tuzla u 2021. dobio ugovor vrijedan 63.190.904 KM.

Slijedi kineska kompanija China Shandong International Economic & Tehnical Cooperation koja je dobila posao na rekonstrukciji tramvajske pruge između tramvajskih stanica Ilidža i Muzej. Naručilac radova, tj. investitor je također Ministarstvo saobraćaja KS, a vrijednost radova je 39.963.080,97 KM.

EFT – Rudnik i Termoelektrana Stanari d.o.o. Stanari je također dobio vrijedan ugovor u iznosu 35.149.660 KM za isporuku uglja asortimana Lignit za potrebe TE Tuzla.

MG MIND d.o.o. Mrkonjić Grad i Mrkonjićputevi d.o.o. Mrkonjić Grad pobijedile su na tenderu vrijednom 22.222.016,84 KM. Nabavku su za izvođenje građevinskih radova rehabilitacije putnog pravca Srbac – Prnjavor – Teslić u dužini od 82,9 km raspisali JP Putevi RS d.o.o. Banja Luka.

PROČITAJTE JOŠ:  Pokušaj ubistva u Tuzli: Automobilom namjerno udario dvojicu muškaraca

JP Željeznice FBiH d.o.o. Sarajevo su za usluge željezničkog prevoza uglja za potrebe Termoelektrane Tuzla i Termoelektrane Kakanj u 2021. dobile ugovor vrijedan 21.774.780 KM.

Po vrijednosti ugovora 21.499.734,55 KM, na osmom mjesu se ponovo našla MG MIND d.o.o. Mrkonjić Grad, ovaj put za održavanje magistralnih i regionalnih puteva i objekata na putevima na oblasti održavanja 4 u Republici Srpskoj na period od četiri godine.

Deveto mjesto pripada kompanijama Kozaraputevi d.o.o. Banja Luka i Prijedorputevi a.d. Prijedor za Rehabilitaciju magistralnog puta M-4, Prijedor – Šargovac (Prijedorska petlja). Vrijednost ugovora je 18.803.411,99 KM.

Na desetom mjestu su Hercegovinaputevi a.d. Trebinje za Radove održavanja magistralnih i regionalnih puteva i objekata na putevima na oblasti održavanja 12 u Republici Srpskoj na period od četiri godine u vrijednosti 18.799.791,64 KM.

Fena

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...