BusinessLife

Mobilna aplikacija za cijene goriva u FBiH

0

Federalno ministarstvo trgovine izradilo je poseban sistem o cijenama motornih goriva na svim benzinskim pumpama u Federaciji BiH, a projekt obuhvata i mobilnu aplikaciju.

– Federalno ministarstvo trgovine (FMT) je u cilju unapređenja i olakšanja poslovanja privrednih subjekata u martu ove godine uspostavilo elektronski sistem vođenja evidencija: eOPC.fmt.gov.ba, odnosno obavijesti o promjeni cijena naftnih derivata na benzinskim pumpama u Federaciji BiH. Nastavak procesa digitalizacije u oblasti obavještavanja o promjeni cijena u Ministarstvu okončan je izradom mobilne aplikacije, koja je nadgradnja već postojeće web aplikacije – kazali su za Fenu u Odsjeku za cijene Federalnog ministarstva trgovine.

LIFE:  ECB - Nove novčanice od 100 i 200 eura u opticaj kreću već krajem maja

Mobilna aplikacija FMT FBiH oil info direktno učitava podatke iz web aplikacije eOPC.fmt.gov.ba, pohranjuje ih u realnom vremenu i daje na raspolaganje građanima.

Građani na taj način raspolažu sveobuhvatnim i pravovremenim informacijama o cijenama u istom momentu kada te informacije dobije resorno ministarstvo, odnosno Federalno ministarstvo trgovine i Vlada Federacije BiH.

Iz Federalnog ministarstva trgovine su najavili da 28. juna u zgradi Vlade Federacije u Mostaru organizuju press konferenciju na kojoj će biti predstavljena mobilna aplikacija.

Facebook komentari

Inter za Džeku daje 10 miliona eura i Verganija, Željo ostaje kratkih rukava

Prethodni članak

Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH: Od Ilidže, preko Makedonije i Danske do klupe bh. tima

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Business