BusinessIzdvojeno

Odlazi TUŠ iz vašeg malog grada

0

Odlazi TUŠ iz vašeg malog grada, Life.ba

Slovenački trgovački lanac „ТUŠ“  zvanično je potvrdio pisanje poslovnog portala CAPITAL.ba da zatvara sve svoje prodajne objekte u Bosni i Hercegovini obrazlažući to “prirodnim katastrofama“, a odgovornost za ovaj potez prebacuje na firme u BiH, navodi se u elektronskoj pošti koju je “TUŠ” poslao svim dobavljačima u BiH, a koja je u posjedu CAPITAL-a.

Na obavještenje domaći dobavljači reagovali su burno, bez ustručavanja optužujući “TUŠ” da ih pokušavaju prevariti, koristeći “prirodne katastofe kao izgovor što je samo još jedna u nizu drskosti i bahatosti“.

Zbog teške situacije i nestabilnog okruženja TUŠ Trade je od danas pokrenuo sve formalne postupke za zatvaranje prodavnica u Bosni i Hercegovini“ navodi se u obavještenju uprave „TUŠ-a“ koje je stiglo na elektronsku poštu 92 dobavljača u BiH.

Preduzeće je ove godine planiralo poboljšanje poslovanja, ali tešku ekonomsku situaciju i manju kupovnu moć na tom području su dodatno pogoršale prirodne katastrofe i samovoljni činovi određenih dobavljača koji nisu imali razumijevanje za situaciju, te su svojim blokadama poslovanja onemogućili njezino rješavanje također i prema ostalim našim partnerima. Zbog navedenog se poduzeće suočavalo sa velikim izazovima u poslovanju i na kraju odlučilo da zatvori prodavnice“, navodi uprava „TUŠ-a“ u obavještenju koje je razbjesnilo domaće privrednike.

LIFE:  Tema koja sve zanima - kako na pravilan način uštediti novac?

Portal CAPITAL je, podsjećamo, 16. oktobra  objavio tekst u kojem je otkrio da se TUŠ povlači iz BiH, da namjeravaju ostati dužni više od 20 miliona KM dobavljačima iz BiH. Dan poslije UIO BiH je pokrenula opsežnu kontrolu obe firme kompanije TUŠ, indirektno potvrđujući da TUŠ gasi svoje firme, da su neopravdano tražili povrat PDV-a, da vrše sumnjive transakcije sa povezanim pravnim licima, kao i da su obe firme u milionskim gubicima.

Izvor: Capital.ba

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Comments are closed.

You may also like